Vaccinarea împotriva noului virus chinezesc, pe lângă imunizarea de rigoare, pare să aibă și alte avantaje pe care le putem numi…. să spunem adiacente.

De exemplu, începând de astăzi, 28 decembrie 2020, restaurantele situate în Centrul Istoric al municipiului Brașov oferă o reducere de 10% tuturor persoanelor care s-au prezentat în unitățile medicale pentru a se vaccina împotriva coronavirusului. Campania de față se desfășoară pe parcursul a două luni de zile, până la data de 28 februarie 2021.

Inițiată de către Asociațiea Comercianților din Centrul Istoric al Brașovului, acțiunea se bucură de suportul DSP Brașov, iar scopul acesteia o reprezintă informarea corectă a cetățenilor cu privire la vaccinarea anti-Covid.

”Acțiunea demonstrează solidaritatea comercianților brașoveni cu cadrele medicale care reprezintă practiv, prima grupă socio-profesională care se vaccinează în România, Ovidiu Stan”, a transmis Ovidiu Stan, corespondent Antena 3.

Acțiunea demarată astăzi la Brașov, unică în toată Europa

„Prin această acţiune inedită, unică în Europa, arată comercianţii braşoveni că sunt solidari cu cadrele medicale care reprezintă prima grupă socio-profesională care se va vaccina în Romania.

Acţiunea de susţinere a vaccinării anti-COVID-19 este lansată la Braşov în cadrul Zilelor Europene ale Vaccinării şi are ca scop susţinerea atât a DSP cât şi a Primăriei în comunicarea despre beneficiile vaccinării”, au declarat reprezentanții Asociaţiei Comercianţilor din Centrul Istoric al Braşovului.

În afara afișelor aferente acestei acțiuni, create de către asociațiile inițiatoare, se vor afișa și locațiile participante împreună cu afișele de informare ale DSP.

„Susţinem campania de vaccinare şi ne alăturăm campaniei de comunicare a administraţiei publice fiindcă suntem convinşi că numai printr-un grad mare de vaccinări vom reuşi să revenim la o normalitate şi astfel relansăm domeniul ospitalităţii care a fost grav afectat de virus”, declară Horia Huluban, preşedintele A.C.C.I. Bv.

Expertul în sănătate publică, domnul Răzvan Chercheș, a ținut să laude inițiativa de față și a precizat faptul că, în opinia acestuia, celelalte orașe ale țării ar trebui să urmeze exemplul Brașovului și să preia modelul acestui proiect.