Pentru buna organizare a noului an, un plan de acțiune este conceput de fiecare dată în ultima noapte a anului, de către majoritatea dintre noi. În acest sens, o echipă de experți din domenii diverse precum, resurse umane, psihologie, retorică motivațională, economie, nutriție și medicină, au elaborat un decalog de dorințe care pot amplifica starea personală de fericire și care ne pot ajuta la consolidarea stării de sănătate.

Cu toate că Revelionul din 2020 s-a desfășurat într-un regim de austeritate, acest lucru a favorizat oportunitatea de a reflecta la tot ce am făcut bine și rău pe tot parcursul anului.

Astfel, așa cum suntem obișnuiți, în fiecare an majoritatea dintre noi concepem o listă cu lucrurile pe care vrem să le realizăm, iar în acest sens, din punct de vedere statistic, se pare că 85% dintre oameni doresc să își prioritizeze activitățile, să de-a la o parte „răul” din viața personală și, pe cât de mult posibil, să și-o schimbe întrutotul.

În continuare vă prezentăm cele mai recomandate 10 rezoluții pentru schimbarea vieții în bine, din care dacă măcar 25% dintre acestea ar fi îndeplinite, am putea afirma la sfârșitul anului în curs faptul că am câștigat competiția cu noi înșine.

1. Eliminarea fumatului

În ciuda faptului că efectele nocive ale fumatului sunt cunoscute de către toți, acest obicei poate agrava efectele cauzate de către noul coronavirus asupra plămânilor. Drept urmare, nu a fost un an mai favorabil ca 2021 pentru luarea deciziei înțelepte de a renunța la fumat, mai ales în contextul în care țigările înregistrează încă o scumpire notabilă.

2. Mai mult timp pentru relaxare

În 2020 munca de acasă a devenit o obișnuință, iar consecința este faptul că marea majoritate dintre persoane nu mai simt momentele de singurătate în care să se poată reface. Tocmai din acest motiv, este important să se rezerve măcar 30 de minute pentru ședințe de relaxare, de meditație sau de respirație. Astfel de activități sunt necesare pentru o bună sănătate mintală.

3. Mai puțin timp cu telefonul în mână

În mare, mai mult de 1000 de ore dintr-un an le petrecem în fața telefonului, iar această cifră chiar s-a dublat în 2020, din cauza pandemiei actuale. Ca orice dependență, înlăturarea ei necesită timp, însă depuneți un minim de efort pentru a petrece cel puțin o oră pe zi fără a pune mâna pe dispozitivul mobil, care de altfel, este luat de către un număr tot mai mare de persoane chiar și la toaletă. Una peste alta, ideea este ca toți dintre noi să petrecem mai mult timp în realitate.

4. Pe primul loc familia

Spațiul intim este adesea inundat de către grijile personale și problemele de la servici, motiv pentru care nu este de mirare faptul că în multe cupluri, familia a trecut pe planul secund. Pentru a schimba asta, la sfârșitul oricărei zile se poate profita de timpul liber pentru diferite activități desfășurate împreună cu cei dragi, precum o cină în familie, sau diverse jocuri alături de cei mici.

5. Fiți mai recunoscători și darnici

Cu toate că fiecare dintre noi avem probleme, să nu uităm faptul că sunt persoane care se află în situații cu mult mai grele, așa că, în 2021 putem fi mai înțelegători, mai darnici, având grijă de persoanele apropiate nouă, dar și depunând un mic efort pentru a-i ajuta pe cei care nu dispun de hrana zilnică necesară, care nu urmează studiile școlare sau care nu au nici măcar o haină bună pe care să o poarte. Un gest de dăruire vă va aduce de fiecare dată mulțumire de sine.

6. Mai mult timp personal

Fără doar și poate, anul 2020 nu a permis nimănui să facă ce vrea, ci doar ce s-a trebuit sau ce s-a putut. Anul acesta situația trebuie schimbată radical, astfel că, se recomandă o mai bună organizare a zilelor pentru a se asigura timpul aferent hobby-urilor personale.

7. Mai multă socializare

Nu este deloc un lucru necunoscut faptul că anul trecut am fost nevoiți să lipsim de la evenimentele importante ale prietenilor, motiv pentru care s-a instalat o lipsă de socializare precum rar am mai văzut. În 2021 nu ar fi o idee rea ca zilele pierdute anterior să fie recuperate depănând diverse amintiri plăcute.

În acest sens, persoanele care sunt cauzatoare de o stare de disconfort, trebuie înlăturate, iar în schimb, alocarea unui timp mai mare prietenilor și rudelor noastre este de preferat pentru echilibrare nivelului emoțional.

8. Stabilirea clară a limitelor

Dacă pe parcursul anului trecut a fost nevoie de o toleranță ieșită din comun, în 2021 ar fi cazul ca anumite limite să fie stabilite cu fermitate, desfășurând activități pe placul personal în ceea ce privește viața profesională. Astfel, datorită faptului că o notă personală va fi adusă asupra sarcinii de la muncă, implicit, productivitatea va crește cu siguranță.

9. Fără zone de confort

Nu degeaba se spune că viața începe acolo unde zona de confort se termină. În acest sens, excesul de orice fel este recomandat să fie pe cât mai mult posibil evitat, la fel ca și sedentarismul, precum statul în pat pentru o perioadă îndelungată de timp, uitatul la TV pentru ore bune în șir sau, așa cum multe persoane obișnuiesc să facă, mâncatul excesiv.

Astfel, eliminarea tuturor lucrurilor care vă face rău și axarea pe desfășurarea acelor activități care vă fac să vă simțiți bine, este cu siguranță o alternativă ideală.

10. Planul cel mare

În mod evident, fiecare an trebuie să aibă un „plan măreț”, care poate fi reprezentat ori de efectuarea unei vacanțe, ori de achiziționarea unui bun personal sau de către evoluția profesională. Cu toate acestea, deși toți ne dorim să câștigăm la loto, acesta nu este un plan, ci un accident care de cele mai multe ori nu se întâmplă, iar în consecință, devenim predispuși la un grad de frustrare ridicat.