Termenul limită de depunere a ofertelor este 20 ianuarie 2021, iar proiectul are ca și scop organizarea curselor în cel puțin un weekend pe lună, pe perioada aprilie-octombrie.

,,Scopul este organizarea mai curselor mai des, poate vom reuși să le facem și mai des, în fiecare weekend. La momentul actual suntem în faza de licitație, până în data de 20 ianuarie se pot depune ofertele.”, a mai  Mihai Blotor, președintele Asociației Prietenii Mocăniței.

Reprezentanții Asociației ,, Prietenii Mocăniței” au în plan construirea și amenajarea unui peron în gara Hosman, dar și defrișarea liniei ferate până la Fofeldea și din zona Gării din Sibiu.

Prințul Charles: ,, Sper să vizitez această cale ferată!”

Moștenitorul tronului britanic, Prințul Charles, și-a exprimat admirația pentru munca depusă pentru dezvoltarea proiectului Mocăniței printr-o scrisoare oficială transmisă Asociației ,,Prietenii Mocăniței.

De amintit faptul că Prințul Charles este un susținător înfocat al conservării și dezvoltării sustenabile prin turism a Transilvaniei.

Într-o postare din 25 noiembrie 2020,  pe pagina de Facebook, Asociația ,,Prietenii Mocăniței” vorbește despre scrisoare adresată voluntarilor asociației din partea Alteței Sale, Prințul Charles.

,,Dedicarea, devotamentul și entuziasmul neîncetat al voluntarilor Mocăniței au ajuns până la urechile Alteței Sale Regale Prințul Charles, moștenitorul tronului britanic, înfocat susținător al conservării patrimoniului și al dezvoltării sustenabile prin turism a Transilvaniei. Într-o scrisoare recentă adresată voluntarilor asociației Prietenii Mocăniței, Alteța Sa își exprimă admirația pentru munca depusă și ne felicită pentru eforturile eroice, punctând totodată imensa șansă de a avea încă mare parte din clădirile și locomotivele originale ale liniei și exprimându-și dorința de a călători cu Mocănița în timpul următoarei sale vizite în România, a mai scris pe pagina de Facebook Asociația,, Prietenii Mocăniței”.

În scrisoarea oficială a Prințului Charles adresată Asociației ,,Prietenii Mocăniței”, Alteța Sa laudă devotamentul și munca tuturor voluntarilor din asociație:

,,În toţi aceşti ani în care am fost suficient de norocos să pot vizita România, am fost mereu impresionat de priceperea şi dedicarea cu eare oamenii din zonă şi organizaţiile locale au grijă de conservarea frumuseţilor naturale şi istorice din ţara lor şi de protejarea moştenirii arhitecturale. Faptul că în ultimii ani au fost atraşi atât de mulţi vizitatori în zona Văii Hârtibaciului reprezintă un important omagiu adus dedicării remarcabile de care au dat dovadă. În Marea Britanie am susţinut și vizitat multe dintre minunatele căi ferate cu trenuri cu abur pe care noi suntem atât de norocoşi să le avem încă în ţara noastră şi am văzut cum aceste iniţiative insuflă viaţă în zonele şi comunităţile locale şi cât de mult sunt apreciate de vizitatori, aducând astfel surne importante de bani in economille locale

Pentru moment, pot doar să vă transmit tuturor felicitările mele din toată inima pentru eforturile voastre eroice şi toate gândurile bune pentru a avea succes în reînvierea acestei părţi preţioase a patrimoniului României.”, se arată în scrisoarea oficială a Prințului Charles.