Fără doar și poate, Ioana Nicolaie este una dintre cele mai iubite scriitoare din țara noastră.

Născută în Sângeorz-Băi, aceasta a publicat 5 romane, 5 volume de versuri, precum și lietratură pentru copii. A fost premiată cu cele mai râvnite distincții pentru literatură din România, fiind nominalizată inclusiv la premii internaționale.

Cărțile scrise de către Ioana au fost traduse în 4 limbi.

Ioana Nicolaie, în ajutorul bibliotecilor școlare

Cu toate acestea, nu mulți  sunt cei care cunosc faptul că Ioana este în spatele Fundației Melior, reușind, din anul 2017, să doteze 15 biblioteci școlare în țară.

În momentul de față, a unsprezecea este „în lucru”, fiind situată într-un sat din Munții Rodnei.

„Acum chiar mă ocup de Biblioteca Melior 16, plec cu ea zilele astea tocmai în nord, în Munții Rodnei, într-un sat în care învață câteva sute de copii. Vor ajunge acolo spre 600 de cărți, nou-nouțe, cele mai frumoase de pe piață, căci orice copil ar trebui să poată deschide și albumele superbe scoase de Humanitas, și cărțile elegante de la Frontiera, de la Cartier, de la Polirom, dar și minunățiile care apar la Arthur. avg internet security license key

Când fac selecția, țin seama mereu de ceea ce iubesc eu, de poveștile care nu doar mă impresionează, ci sunt excelent scrise – eu le percep ca pe literatură superioară și, mai mult, sunt în cele mai bune condiții grafice. Banii sunt secundari când trebuie să cumpărăm astfel de daruri pentru copii.”, a povestit scriitoarea.

A donat mii de volume

Concret, prin intermediul fundației s-a reușit donarea a unui număr de 7.000 de volume. Costul aferent se ridică la suma de 50.000 de euro, iar biblioteca dotată în prezent costă nu mai puțin de 4.000 de euro.

„Ce-mi doresc? Să existe bibliotecă în fiecare școală și-n fiecare loc unde cresc copii. Și să se dea fonduri anuale pentru achiziții semnificative de carte, carte nouă, carte minunată, care încă miroase a cerneală și care modelează minți și suflete”, mai spune Ioana Nicolaie. nexus ultimate crack