Doi tineri din Roșia Montană, Iulia și Adrian Petri, ce dețin o pensiune în localitate ( Casa Petri)  au inițiat o campanie  prin care acordă două nopți de cazare plus un tur ghidat la Roșia Montană în schimbul unui laptop pentru școala din localitate. Cei doi au aflat de situația cu care se confruntă cadrele didactice în una dintre școlile din localitate. Orele se desfășoară într-un sistem hibrid: o parte dintre copii sunt în clase, iar cealaltă acasă, profesorii neavând la îndemână posibilitatea de a preda online. În cele trei unități școlare de la Roșia Montană învață 210 elevi și lucrează 26 de profesori, iar cum școala s-a mutat în online, mulți elevi nu au posibilitatea de a participa la ore datorită lipsei tehnologiei.

În urma anunțului pe care cei doi roșieni l-au postat pe pagina oficială a pensiunii pe Facebook, zeci de persoane au început să doneze laptopuri. Zece dintre laptopuri au venit din partea unei persoane stabilite în Elveția. De asemenea, o agenție din Brasov face un e-bike tur la Roșia și donează toți banii la școala din Roșia Montană.

Pe 20 octombrie au fost aduse primele calculatoare la școală: ,, „Încă nu îmi găsesc cuvintele după ziua de azi. E un amestec de speranță și furie neagră împotriva celor care țin voit zeci de copii în sărăcie”, a precizat Cristina Apostol, cea care a avut rolul de a primi laptopurile donate în București.

În urma numeroaselor donări din partea oamenilor, tinerii din Roșia au creat un grup cu numele RosiaMontană.Community în speranța de a duce la bun sfârșit această cauză și de a crea alte cauze pentru persoanele în nevoie din comună.