Vineri, 2 aprilie, 432.000 de doze de vaccin AstraZeneca vor ajunge la Institutul Naţional de Cercetare Dezvoltare Medico-Militară „Cantacuzino”.

Transportul va fi asigurat de firma producătoare, iar noile doze de vaccin vor fi duse la capitală pe cale terestră, informează Comitetul Național pentru Coordonarea Activităților privind vaccinarea anti-COVID. Noul transport de la AstraZeneca va fi depozitat la Centrul Național de Stocare.

În perioada următoare vor fi distribuite în toate centrele regionale din toată țara. Conform CNCAV, în țara noastră au fost livrate 888.400 de doze produse de către compania AstraZeneca. Din 15 februarie 2021 au fost imunizate cu acest vaccin aproape 400.000 de oameni.

Cel mai mare transport primit de România cu vaccinului AstraZeneca

CNCAV mai menționează că acest transport nou de vaccinuri AstraZeneca reprezintă cea mai mare cantitate livrată în România de până acum.

Totodată, conform calendarului pus la dispoziție, firma producătoare va aloca viitoarele vaccinuri.

Un studiu efectuat în SUA a arătat că vaccinul AstraZeneca are o eficiență de 100% împotriva bolii severe și spitalizării. Cercetarea s-a bazat pe un eșantion de 32.449 de participanți. Peste 20 % dintre participanți au avut o vârstă de 65 de ani. De asemenea, 60 % dintre ei aveau comorbodități.

Rezultatele studiului arată că serul produs de AstraZeneca și Universitatea Oxford are o eficiență de 79% în prevenirea bolilor simptomatice și de 100% împotriva bolilor severe, relatează Mediafax.

Vaccin.Probleme cu  AstraZeneca

Ann Falsey, profesor de medicină la Facultatea de Medicină a Universităţii din Rochester, SUA şi co-autor al cercetării, a susținut că trebuie reluată vaccinarea pentru oprirea răspândirii noului coronavirus.

„Această analiză validează vaccinul AstraZeneca ca o opţiune suplimentară de vaccinare necesară, oferind încredere că adulţii de toate vârstele pot beneficia de protecţie împotriva virusului”, a precizat Ann Falsey.

Vaccinul Oxford-AstraZeneca a avut o eficienţă de 80% în prevenirea coronavirusului la participanţii cu vârsta de peste 65 de ani.

Vineri, 2 aprilie, 432.000 de doze de vaccin AstraZeneca vor ajunge la Institutul Naţional de Cercetare Dezvoltare Medico-Militară „Cantacuzino”.