În prezența prefectului de Hunedoara, Călin-Petru Marian, salvatorii hunedoreni au depus jurământul de credință față de țara noastră.

Astfel, cei 77 de noi membri ai Asociației Salvital și ai Asociației Samaritenii Orăștieni, care fiecare are un minim de 10 ani în acordarea primului ajutor, și-au început activitatea de salvare a sute sau chiar mii de locuitori hunedoreni.

Încă de la începutul proiectului SMURD în județul Hunedoara, cei mai mulți dintre aceștia au îmbrăcat uniforma roșie, în perioada în care prin intermediul Asociației Salvital au luat naștere și primele module, care au funcționat în cadrul subunităților de pompieri.

Majoritatea paramedicilor, vor activa în cadrul Detașamentului Petroșani, fiind încadrați 32 de subofițer, 2 cadre au fost trimise la Detașamentul Deva, 7 la Detașamentul Hunedoara, iar Detașamentul Orăștie și Secțiile Ilia și Brad au primit câte 6 noi colegi.

De asemenea, un număr de 76 de paramedici au fost avansați la gradul de sergent major, iar unul dintre aceștia la gradul de plutonier major.

”Astăzi are loc un gest firesc pe care l-am anticipat cu toții de multă vreme, acela de a oficializa o relație puternică și de lungă durată între paramedici și militarii pompieri hunedoreni. Sunt convins și încredințat că experiență acumulată până acum de paramedicii, astăzi cadre militare, nu se pierde ci va contribui și în viitor la salvarea multor vieți,” a declarat colonelul Viorel Demean, inspectorul șef al I.S.U Hunedoara, cu prilejul ocaziei de fațță.