Astfel, la Prefectura Hunedoara a avut loc o întâlnire pe tema reorganizării companiei.

Planurile de redresare financiară sunt extrem de întârziate, iar oamenii trăiesc în fiecare zi nesiguranța locului de muncă.

Hunedoara. Complexul Energetic, la un pas de faliment. Ce vor sindicaliștii

Reprezentanții salariaților din mineritul Văii Jiului, au cerut reprezentanților legislativului, Vetuța Stănescu și ai executivului, prefectul Călin Petru Marian, să sprijine mineritul prin aprobarea unei Ordonanțe de Urgență care să permită C.E.H. accesul la fondul de garantare pentru plata creanțelor salariale, constituit la Ministerul Muncii și Protecției Sociale

Cum a ajuns CEH aproape de faliment

Ministerul Economiei, acționarul unic al Complexului Energetic Hunedoara(CEH), a ratat cea mai profitabilă afacere a județului.

Astfel, datoriile uriașe către creditori a îngropat capacitatea de plată, iar compania Remarul din Cluj a cerut falimentul CEH, pentru a-și recupera banii.

Suma pe care o are de recuperat de la CEH este 42 000 de lei.

Totodată, lipsa de implicare a autorităților poate duce CEH în fața judecătorilor de la Strasbourg, pentru neresepectarea protecției mediului.

CEH urmează să fie divizat

Datoriile CEH depăsesc 8 miliarde de lei. Cele mai multe dintre acestea sunt la Administrația Fondului de Mediu, ANAF și Hidroelectrica.

Autoritățile dau vina pe creditorul Remaru, pentru întârzierea procesului de divizare. Susțin că procedurile de infringement(somație europeană de punere la punct a măsurilor de protectie a mediului) au îngreunat înființarea Complexului Energetic Valea Jiului-parte a CEH.

Se estimează ca în luna mai acest  lucru să devină realitate.

CEH numără circa 4.000 de angajaţi şi cuprinde minele de cărbune Livezeni, Lupeni, Lonea şi Vulcan, la care se adaugă termocentralele Mintia şi Paroşeni.

Până la acest moment, Raluca Turcan, nu a avut o poziție oficială legată de CEH, ci pe pagina de Facebook, face campanie pro vaccinare anti-Covid în rândul angajaților.

O altă companie care se confruntă cu probleme de natură financiară este Dacia Mioveni. A fost nevoită să sisteze producția.