În cursul întrevederii, oficialii arădeni au insistat pe potențialul economic al municipiului şi județului, fiind prezentate oportunitățile Zonei Libere Arad-Curtici, conectată la terminalul intermodal de la Curtici, cel mai important în această parte a Europei.
Totodată, s-au făcut referiri şi la necesitatea modernizării sistemului medical local, la starea epidemiologică din Arad și eforturile administrației pentru limitarea efectelor pandemiei de coronavirus, cu atât mai mult cu cât suntem la granița dintre Occident și Orient.
În finalul prezetării sale, domnul Călin Bibarț a declarat:

„Îi mulțumesc public Excelenţei Sale pentru vizita pe care ne-a făcut-o, pentru timpul acordat și sunt convins că rămâne cu o imagine plăcută și frumoasă despre orașul și oamenii locului și că va reveni de fiecare dată cu drag. Din punctul nostru de vedere, îl așteptăm întotdeauna și în calitate oficială și în calitate neoficială, ca un prieten al Aradului, al României, al românilor, al arădenilor, indiferent de confesiune, etnie, naționalitate. Sunt sigur că ne privește pe toți cu același respect cu care îl privim și noi, la rândul nostru”.

„I-am propus Excelenței Sale să avem o colaborare pe linie culturală la Arad, de îndată ce evoluția epidemiologică va permite, pe trei planuri: cinema, fotografie, literatură. Ne-ar bucura să identificăm asociații pe care să le punem în legătură cu instituțiile de cultură sau cu ONG-uri arădene.

Pe plan politic, am reafirmat parteneriatul nostru geo-strategic cu Statele Unite, pentru siguranța României și a Aradului”, a declarat și domnul Ionel Bulbuc.

La rândul său, referindu-se la direcțiile de colaborare dintre investitorii americani și autoritățile locale din Arad, Excelenţa Sa Adrian Zuckerman, a declarat, citat de aradon.ro:

„Am discutat în această după-amiază despre dezvoltarea municipiului și județului Arad, dar și a vestului țării. Prioritară este infrastructura rutieră și de cale ferată.

Continuăm să întărim relațiile bilaterale dintre România și America. În ultimii ani s-au făcut pași importanți dacă este să ne gândim numai la investiția de la Cernavodă. 7 miliarde de dolari, unul dintre cele mai mari împrumuturi acordate vreodată de Banca Americană EXIM US.

Această investiție va face din România cel mai mare producător și exportator de energie din Europa. Nu este singurul domeniu în care dorim să ne implicăm. Vom sprijini România la dezvoltarea industriei, a sectorului agricol. Sperăm să urmeze 4 ani stabili.

Am făcut pași enormi anul acesta având sprijinul Guvernului Orban și al președintelui Klaus Iohannis și sperăm să menținem același ritm și pe mai departe. Avem de recuperat cei 45 de ani de comunism și nu numai”, a conchis oficialul