Un pod suspendat la 175 de metri deasupra râului Paiva și cu o lungime de 516 metri a atras toate privirile în Portugalia. Oamenii din apropiere speră că astfel industria turismului își va reveni după ce pandemia de COVID-19 a pus-o la pământ. Podul este ascuns în munți, în patrimoniul UNESCO.

Chiar dacă deschiderea oficială va avea loc duminică, locuitorilor din Arouca li s-a permis să traverseze podul, construit din metal și sticlă. Prima persoană care a traversat podul este Hugo Xavier, relatează Mediafax.

„Mi-a fost puțin frică, dar a meritat. A fost extraordinar, o experiență unică și plină de adrenalină”.

Cel mai lung pod din lume se află în Portugalia

Un alt localnic a mărturisit că nu a avut curajul să se uite în jos. „Vă sfătuiesc cu tărie să veniți, chiar dacă, la fel ca mine, aveți vertij. Trebuie să spun că nu am simțit așa ceva deloc”.

Podul ce a primit numele de „516 Arouca” traversează defileul abrupt al râului Paiva.  „Locuiesc aici și când am auzit prima dată despre proiectul podului, nu prea am crezut”, a spus Macio Soares. „Dar astăzi sunt foarte mândru că sunt aici, este o experiență unică”, a mai precizat el.

Primarul orașului Arouca, Margarida Belem, a declarat că podul ce va avea deschiderea oficială duminică, 2 mai, va readuce orășelul pe harta turismului.

„Chiar dacă construcţia podului a fost finalizată la mai înainte, această inaugurare este importantă deoarece ne permite să ne reluăm activitatea turistică”, a declarat pentru AFPTV primarul oraşului Arouca, Margarida Belem.

Arouca 516 bate recordul pentru cel mai lung pod pietonal suspendat, deținut din 2017 de Podul Charles Kuonen de la Randa, în Alpii Elvețieni.

Podul are o lungime de 516 metri și este suspendat la 154 de metri deasupra râului Paiva. Podul este ascuns în munți și face parte din patrimoniul UNESCO a orașului Arouca. Autoritățile locale speră că, prin deschiderea podului vor readuce turiști în zonă și se va relansa turismul ce a fost puternic lovit de pandemia de coronavirus în ultimul an.