Timișoara. Operatorii au reușit să curețe cablurile de pe 200 de străzi și bulevarde, iar următorul pas e includerea canalizării subterane pentru rețelele de date.

,,Ceea ce vedeți în fotografie sunt 12 kilometri de cabluri care au fost date jos de pe stâlpii din oraș.

După săptămâni de negocieri (și da, niște notificări despre amenzile ce ar putea urma), operatorii de date au trecut la curățarea stâlpilor pe 200 de străzi și bulevarde. Toate proiectele noi ale primăriei vor include obligatoriu canalizație subterană pentru rețelele de date”, a scris primarul Timișoarei pe Facebook.

Timișoara. 12 kilometri de cabluri date jos

Conform reprezentanților primăriei, cablurile au fost tăiate din zonele Cetate și Iosefin. Totodată, firele de pe stâlpi au fost date jos din toate zonele orașului, mai exact de pe 200 de străzi și bulevarde.

Dominic Fritz a mai precizat că această acțiune nu necesită spectacol și ,,nu se va cocoța în nacelă” cum o avea în obicei vechiul edil.

„Iar dacă nu ați observat că privirea nu vi se mai încurcă în cabluri este pentru că așa arată normalitatea. Fără spectacol. Fără primar cocoțat pe scara mașinii de intervenție. Aceste acțiuni vor continua până când orașul va deveni liber de cabluri aeriene”, a conchis Dominic Fritz.

În anul 2019, primarul din acea vremea, Nicolae Robu, a început operațiunea ,,Ghilotina”. Edilul a urcat într-o nacelă pe Podul Mihai Viteazu și a tăiat un cablu de pe un stâlp. Din nefericire, a doua zi, mai multe servicii ale municipalității au rămas fără internet și telefonie, printre care și Direcția de Evidență a Populației.

Dominic Fritz a anunțat că peste 12 kilometri de cabluri au fost date jos de pe stâlpi. Operatorii au reușit să ,,curețe” mai bine de 200 de străzi și bulevarde. Edilul a anunțat, de asemenea, că astfel de acțiuni vor continua până când orașul va deveni liber de cablurile aeriene.