Liberalii au început negocierile în spatele ușilor închise pentru alegerea noului președinte al PNL în toamnă, iar Ludovic Orban va avea de înfruntat nume grele din partid. După ședința Biroului executiv al partidului, Orban a anunțat că toți liberalii trebuie să vină la București pentru Congresul din septembrie cu prezență fizică.

Florin Cîțu, prim-ministrul României, a avut mai multe întâlniri cu primarul de la Cluj-Napoca, iar formarea unui parteneriat pentru Congres e tot mai vizibilă. Actualul lider al liberalilor a precizat că oricine dorește poate candida pentru șefia PNL.

Ludovic Orban va avea de înfruntat pe Florin Cîțu sau Emil Boc pentru funcția de președinte PNL 

Prim-ministrul a refuzat să divulge despre ce a vorbit cu Emil Boc și nu a precizat dacă are în calcul să candideze pentru funcția de președinte PNL.

Orban se confruntă cu ,,gruparea liberală din Ardeal”, condusă de Emil Boc, iar filialele puternice ale partidului și-ar putea îndrepta atenția către un alt candidat.

Relațiile lui Orban cu gruparea ardelenilor s-a răcit brusc după ce UDMR s-a ales cu funcția de prefect la Cluj. Emil Boc și aliații săi l-au atacat în repetate rânduri pe Orban pentru modul în care a cedat partidului condus de Dan Barna, ministere importante.

Cel mai puternic mesaj pe care l-au transmis liderii județeni actualului președinte al PNL a fost săptămâna trecută. În căutarea împăcării cu ,,gruparea liberală din Ardeal”, Orban a inteprins o vizită la Cluj, dar la conferințele și evenimentele publice, niciun lider nu a dorit să se afișeze în prezența președintelui Orban.

 Pe cine mizează Rareș Bogdan în lupta pentru putere în PNL

Rareș Bogdan, prim-vicepreședintele PNL, a precizat că pe lângă Emil Boc și Florin Cîțu mai există alți contracandidați puternici în lupta pentru șefia partidului. Ilie Bolojan, primarul ce a făcut minuni la Oradea, se numără printre opțiuni.

Totodată, Rareș Bogdan nu susținut că nu va candida pentru fucția de președintele în cadrul partidului, ci va candida ,,în echipa câștigătoare”.

Este şi Florin Cîţu o opţiune, şi Emil Boc o opţiune, este şi Ilie Bolojan şi Dan Motreanu, este şi Robert Sighiartău o opţiune, avem mai multe opţiuni. Eu am spus-o ca să nu existe niciun fel de speculaţie – voi intra pe poziţiile doi-trei în echipa câştigătoare”, a declarat Rareş Bogdan, înainte de şedinţa Biroului Executiv al PNL.

Lupta pentru cea mai importantă funcție din partid a început, iar Orban nu va încerca să câștige încă un mandat.