Astfel, au continuat protestele în toată țara. Oamenii au rupt măștile de protecție, au atacat forțele de ordine și au cerut demisia Guvernului.

În Arad, Timișoara, Sibiu, Cluj, Brașov și în București, nemulțumirile au fost strigate cu disperare.

Marți seara(30 martie) oamenii s-au grupat în Piața Universității. Au ajuns în fața Palatului Cotroceni, unde au strigat: Demisia!

La Timișoara, protestatarii au mers din nou în fața casei primarului Dominic Fritz. I-au cerut demisia.

El spune că are un mesaj clar pentru toată lumea: să nu ne lăsăm dezbinați!

S-au strigat mesaje anti-maghiare

˝Toate aceste măsuri restrictive, care au fost luate peste tot în lume, și în România, și în Timișoara, au creat o frustrare socială. Au creat o presiune economică foarte mare și o neliniște pentru mulți dintre noi, pentru viitorul economic al familiilor noastre sau al afacerilor. Aceste sentimente sunt îndreptățite.

Cred că e firesc că oamenii își doresc să aibă o cale să-și exprime aceste nemulțumiri. Inclusiv în stradă există o cale pentru asta. Dar există un cadru legitim pentru a exprima aceste opinii și sentimente și există un cadru ilegitim. Există o formă de protest care, de fapt, subminează tocmai libertatea, tocmai democrația noastră, pe care pretinde că o apără.

Protestele împotriva restricțiilor au fost deturnate spre naționalism, xenofobie și antisemitism. Sunt atacați președintele Iohannis, secretarul de stat Arafat, actrița Maia Mongerstern, eu. Ieri, la Pitești, s-a strigat împotriva maghiarilor, în alte orașe s-au adunat chiar în fața spitalelor și s-a strigat împotriva medicilor. Sunt incitări la ură și discriminare împotriva străinilor și împotriva cadrelor medicale, spune Fritz

Amenzi de peste 400 000 de lei

Potrivit unui prim bilanț al Jandarmeriei Române, s-au dat amenzi în valoare de peste 400 000 de lei.

188 de persoane s-au ales cu dosar penal, iar 12 jandarmi au fost răniți în timpul atribuțiilor de serviciu. Cei mai mulți dintre ei au avut nevoie de îngrijiri medicale.

Despre protestele din țară, Iohannis, șeful statului, susține că sunt firești, într-o societate democratică.