Faima Universității Babeș-Bolyai ( UBB)  din Cluj-Napoca a ajuns, din nou, să depășească granițele țării noastre. O absolventă a Masterului francofon de Studii Politice Europene este câștigătoarea Premiului Accesit Hungarica 2020. Ea a câștigat în cadrul Programului Erasmus Mundus MITRA.

Zélie Daull a abordat, în lucrarea sa de disertație, politicile europene privind familia. Ca și studiu de caz a ales politicile familiale ale Ungariei, relatează monitorulcj.ro.

Prof. univ. dr. Daniel David, rectorul UBB, a lăutat rezultatele remarcabile a absolventei și activitatea didactică.

Daniel David: Ne obligă să mergem în continuare în direcția pe care ne-am asumat-o

„Iată că eforturile susținute și strategia abordată constant în ultimii ani de universitatea noastră în sensul excelenței în activitatea didactică, în cercetare, implicare în comunitate și internaționalizare au rezultate remarcabile la nivelul întregii comunități UBB – cercetători, cadre didactice, studenți deopotrivă.

Acest fapt nu doar ne bucură, dar ne și obligă să mergem în continuare în direcția pe care ne-am asumat-o și ne îndreptățește să sperăm că activitatea de excelență din universitățile românești va beneficia de atenția și finanțarea necesare din partea celor care conturează politicile educaționale și de finanțare a învățământului superior”, a precizat rectorul UBB, prof. univ. dr. Daniel David.

Institutul Maghiar de la Paris acordă anual Premiul Hungarica celor mai bune teze de doctorat și lucrări de disertație susținute în anul universitar anterior. Domeniile de interes sunt științele sociale și umaniste,se arată în comunicatul UBB.

UBB din Cluj a câștigat numeroase premii la nivel internațional

Nu este pentru prima dată când UBB Cluj reușește să câștige un premiu internațional.

O echipă de studenți ai Facultății de Științe Economie și Gestiunea Afacerilor (FSEGA) din cadrul universității au câștigat etapa regională pentru Europa de Est a prestigioasei competiții internaționale CFA (Chartered Financial Analyst) Institute Research Challenge. La concurs au participat peste 1.110 de universități din întreaga lume. CFA Institute Research Challenge este așadar, o competiție la care participă cele mai prestigioase școli de business internaționale.

Totodată, Universitatea Babeş-Bolyai din Cluj-Napoca (UBB) este singura universitate din România care are statut în EIT DIGITAL.