Accident rutier grav la Arad sâmbătă în jurul orelor 16:00

Sâmbătă, în jurul orelor 16:00, a avut loc un accident rutier, la ieșirea din municipiul Arad spre comuna Vladimirescu. În urma impactului o persoană a rămas încarcerată. La fața locului s-a deplasat o echipă de la ISU de Descarcerare Ușoară cu o utilitară AT 5002 și un echipaj medical de la SMURD Vladimirescu, cu 11 subofițeri.

Accidentul înfiorător s-a produs între două autoturisme și s-a soldat cu trei victime. Unul dintre autoturisme este răsturnat în dreptul trecerii de cale ferată și o femeie din acesta a fost scosă de echipajul de descarcerare în stare de inconștiență. Femeia a fost predată echipajului medical, dar acesta nu a mai putut să facă nimic pentru viața acesteia, deși a fost transportată rapid la spital.

Echipajul de descarcerare și cel medical au intervenit prompt

În sprijinul forțelor de intervenție s-au mai deplasat și două ambulanțe de la SAJ Arad. De asemenea, SMURD Vladimirescu a preluat o altă victimă, a cărei stare este stabilă, și a plecat spre UPU Arad.

O femeie a decedat. Autoturismele sunt complet avariate

Impactul dintre autoturisme a fost deosebit de violent. Imaginile de la fața locului evidențiază un autoturism răsturnat și deosebit de avariat și bucăți metalie, de plastic și de parbriz răspândite pe o suprafață mare în jur. Cauzele accidentului nu au fost făcute încă publice. Se realizează cercetări ale organelor competente pentru stabilirea condițiilor care a condus la accidentul soldat cu o victimă umană.

În apropierea orașului Arad, aproximativ în aceeași zonă cu locul unde s-a petrecut acest accident, au avut loc în ultimii ani numeroas accidente de diferite dimensiuni. Majoritatea acestora s-au soldat cu pierderi materiale, dar și cu victime umane. Fenomenul ilustrează o infrastructură deficitară încă la nivel național, o aglomerare în trafic cu efecte negative și graba la volan și neadaptarea vitezei la condițiile carosabilului și ale condițiilor meteo. Polițiștii rutieri nu reușesc în multe situații decât să constate regretabilele evenimente rutiere.