Accident deosebit de grav în noapte la Nojorid, Bihor

În accident au fost implicate două autoturisme și un camion. Impactul a fost unul violent, unul dintre autoturisme ajungând în afara carosabilului. Din primele cercetări s-a stabilit că șoferul din Negrești-Oaș a efectuat o depășire neregulamentară și a intrat în coliziune cu o autoutilitară. În urma impactului ,autoturismul a fost proiectat într-un TIR care venea din direcția Salonta-Oradea.

„La ora 23.00, pe D.N. 79, în afara localității bihorene Nojorid, un bărbat de 32 de ani, din localitatea Negrești Oaș, județul Satu Mare, în timp ce conducea un autoturism pe D.N. 79, pe direcția Salonta – Oradea, a efectuat o depășire neregulamentară, în zona de acțiune a indicatorului rutier „Depășirea Interzisă”, încălcând marcajul format din linie continuă, iar într-o curbă la dreapta a intrat în coliziune frontală cu o autoutilitară, condusă din sens opus de un bărbat de 39 de ani, din comuna Nojorid, județul Bihor.

În urma impactului, autoturismul a fost proiectat în partea laterală stângă a unui autotren cu semiremorcă, condus pe direcția Salonta – Oradea, de un bărbat de 25 de ani, din localitatea Pecinișca, județul Caraș Severin. De asemenea, autoutilitara a fost proiectată peste parapetul metalic din partea dreaptă a direcției sale de deplasare”, precizează purtătorul de cuvânt al IPJ Bihor, comisar-șef Alina Fărcuța.

Condițiile meteo și carosabilul umed au accentuat rezultatul accidentului

 

La fața locului s-au deplasat de urgență, două echipaje din cadrul Detașamentului 1de Pompieri Oradea cu autospeciala de descarcerare grea și o autospecială de lucru cu apă și spumă, echipajul de prim ajutor calificat al Detașamentului 2 de Pompieri Oradea, echipajul de terapie intensivă mobilă al SMURD Oradea și un echipaj al Serviciului de Ambulanță Județean.

„În momentul sosirii la locul producerii accidentului, echipajul de descarcerare a acționat pentru evacuarea unui bărbat (șoferul unuia din cele două autoturisme), rămas captiv între fiarele contorsionate ale autovehiculului, iar echipajele medicale și cel de pompieri militari paramedici au evaluat victimele și le-au acordat îngrijirile necesare.

În cazul victimei descarcerate, aflată în stop cardio-respirator, s-au efectuat manevre de resuscitare, aceasta și alte patru persoane (din care două aflate în cod galben medical, prezentând fracturi și două aflate în cod verde medical, cu răni ușoare) fiind transportate la Unitatea de Primiri Urgențe a Spitalului Clinic Județean. Șoferul autocamionului a refuzat transportul la spital”, a declarat purtătorul decuvânt al ISU Crișana, maior Camelia Roșca.