Accident rutier astăzi pe DN17. Un autovehicul s-a lovit de un cap de pod la Rusu Bârgăului din județul Bistrița-Năsăud, în cursul acestei zile, chiar în prima zi de Paște.

Conform celor declarate de către Inspectoratul pentru Situații de Urgență Bistrița-Năsăud, acesta a  trimist un număr de două ec8hipaje SMURD la fața locului, unul de prim-ajutor, iar celălalt de terapie intensivă.

Inspectoratul pentru Situații de Urgență Bistrița-Năsăud: „A treia persoană implicată în accident a refuzat transportul la spital”

”Echipajele de intervenție au găsit la locul indicat trei persoane ieșite din autoturism, conștiente și cooperante. Acestea au fost evaluate de către salvatori, iar echipajele SMURD au preluat o femeie în vârstă de 23 de ani, cu o contuzie cervicală (TIM), respectiv un bărbat în vârstă de 25 de ani, cu un traumatism cranian minor (EPA).

Victimele au fost evacuate spre UPU SMURD Bistrița pentru investigații si îngrijiri medicale amănunțite. A treia persoană implicată în accident a refuzat transportul la spital”, informează ISU.

Accident la Rusu Bârgăului provocat de un tânăr de 25 de ani

Măsurile de apărare contra incendiilor, respectiv deconectarea bornelor de la acumulatori, au fost asigurate de către pompierii militari.

”Un autoturism condus de un tânăr de 25 de ani din Parva a părăsit partea carosabilă intrând în coliziune cu un podeț, ulterior răsturnându-se. În urma evenimentului rutier a rezultat rănirea acestuia și a unei pasagere în vârstă de 23 de ani din Parva. Persoanele rănite au fost transportate la spital pentru acordarea de îngrijiri de specialitate.

Tânărul conducător a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind 0,60 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Polițiștii Serviciului Rutier au întocmit un dosar penal cu privire la săvârșirea infracțiunii lor de vătămare corporală din culpă și conducerea unui autovehicul sub influența alcoolului sau altor substanțe, urmând ca în cursul anchetei să se stabilească cu exactitate cauzele și modalitatea producerii evenimentului rutier”, a transmis Inspectoratul de Poliție Județean Bistrița-Năsăud.