Carosabilul este deosebit de încercat peste tot în țară și este necesar ca atenția șoferilor să fie mult sporită, iar autoturismele să fie deja pregătite pentru sezonul de iarnă. Din nefericire România se află și din punctul de vedere al accidentelor rutiere în topul european. Nefăcând excepție, acest final de an a prilejuit numeroase comunicate ale Poliției Rutiere din țară care prezentau accidente soldate cu pierderi materiale sau chiar umane.

Cel mai recent un accident înfiorător a avut loc între două microbuze între localitățile Dej și Baia Mare. Evenimentul rutier a condus la distrugeri importante ale autovehiculelor și la rănirea a 9 persoane dintre care două sunt în stare gravă în momentul de față.

Accidentul a avut loc miercuri dis-de-dimineață, în jurul orei 04:30, iar trei dintre răniți sunt copii. Microbuzele s-au ciocnit frontal pe DN 1C, Dej, în zona Valea Chioarului. A fost anunțată activarea planul roșu de intervenție. La locul accidentului au intervenit cinci echipaje medicale și unul de tip SMURD constatându-se rănirea și starea de șoc a persoanelor din microbuze și starea gravă a două persoane.

Din primele cercetări ale polițiștilor se pare că unul dintre șoferi ar fi ațipit la volan făcând astfel posibil accidentul în condițiile unui carosabil umed. S-a dispus pentru o jumătate de oră întreruperea traficului pentru a se putea interveni în condiții optime. Cercetările tuturor factorilor și condițiilor care au provocat accidentul continuă și urmează a fi comunicate.