Un accident rutier grav a avut loc noaptea trecută în jurul orelor 1:30 în Tăuții de Sus, Maramureș. Trei autoturisme au fost făcute zob și mai multe persoane sunt rănite.

Un accident rutier grav s-a produs azi-noapte, în jurul orelor 1:30, pe strada Forestierului din Tăuții de Sus (în zona bisericii ortodoxe). Trei autoturisme implicate în accident au fost făcute zob și mai multe persoane au fost rănite. În urma impactului, unul dintre autovehicule a fost proiectat într-o conductă de gaze. Conducta de gaze pe care a spart-o autovehiculul putea provoca un incendiu de proporții în zonă.

La faţa locului au ajuns mai multe echipaje SMURD, ambulanţa, echipaje de pompieri şi de poliţişti. Cercetările în acest caz sunt în curs de desfășurare. Cercetările inițiale par a indica ca principale cauze ale accidentului neadaptarea vitezei autoturismelor la condițiile de iarnă și la cele meteo. De asemenea vizibilitatea redusă pe timp de noapte și de ceață este invocată ca un factor favorizant.

Persoanelor rănite li s-a acordat ajutorul medical necesar. Ele au fost transportate la spitalul județean

Persoanelor rănite li s-a acordat ajutorul medical necesar la fața locului și ulterior au fost transportate la spitalul județean pentru investigații și îngrijiri complete. Imaginile autoturismelor de la locul impactului sunt în măsură să șocheze. Ele revelează forța impactului și șansa pasagerilor de a fi rămas în viață după consumarea acestuia. Conducta de gaz urmează și ea să fie reparată și repusă în funcțiune.

Județul Maramureș deși nu este un județ cu șoselele foarte aglomerate din cauza traficului internațional prezintă mai multe aspecte îngrijorătoare. În județ sunt un număr mare de autoturisme străine second-hand, iar infrastructura locală nu este tocmai de invidiat. Neatenția la volan, vitezomania tinerilor și lejeritatea cu care s-au acordat permisele de conducere în ultimele decenii cauzează numeroase evenimente rutiere. Fenomenul este comun însă tuturor județelor țării cu variații de procente în privința cauzelor sau factorilor favorizanți.

În accidentul de la Tăuții de Sus urmează ca autoritățile și presa locală să transmită detaliile în momentul când acestea vor fi stabilite.