Accident de circulație între un tren și un autoturism, sâmbătă seară, la Dudeștii Noi

Accident de circulație, sâmbătă seară, în localitatea timișeană Dudeștii Noi. Două persoane, printre care un copil de un an, au ajuns la spital după ce o mașină a fost lovită de tren. Una dintre victime a rămas blocată în mașina distrusă, relatează TION .

Accidentul de circulație, spun autoritățile abilitate, s-a petrecut din cauza șoferului. Autoturismul circula pe DC46, în Dudeștii Noi. La trecerea la nivel cu calea ferată, șoferul nu a respectat semnificația indicatorului stop. A încercat să traverseze liniile, dar autoturismul a fost lovit de trenul ce circulă pe relația Timișoara-Sânnicolau Mare.

„13 pompieri au intervenit de urgență cu o autospecială de stingere, o autospecială de descarcerare, 2 ambulanțe SMURD. De asemenea, la fața locului s-au deplasat și 2 ambulanțe SAJ și echipaje de poliție”, transmit reprezentanții ISU Banat.

O femeie de 26 de ani și un copil de un an au fost transportați la spital

În urma impactului, o femeie de 26 de ani a rămas blocată în autoturism și a fost nevoie de ajutorul pompierilor pentru a fi extrasă.

„În accident a fost implicat un automotor care asigură relația Sânnicolau Mare – Timișoara, în care se aflau 15 persoane care nu au necesitat îngrijiri medicale și un autoturism în care se aflau doi adulți și un copil. În urma impactului, o vicitimă de sex feminin a rămas blocată în autoturism. Aceasta a fost extrasă de urgență și predată unui echipaj medical SAJ în stare de conștientă. Victima de sex feminin și minorul au fost transportați la spital”, transmit reprezentanții ISU Banat.

Polițiștii rutieri s-au deplasat la fața locului și au deschis acum un dosar penal pentru vătămare corporală din culpă.

În urma impactului traficul feroviar și rutier în zonă a fost afectat timp de aproape două ore. Autoturismul este afectat într-o importantă proporție, iar șoferul neatent riscă o pedeapsă cu privare de libertate și suspendarea permisului de conducere pe viață sau pe o perioadă mare de timp. Accidentele de acest gen au de regulă loc din cauza faptului că șoferii grabiți nu se asigură la traversarea căii ferate.