Asociaţia Dalia a demarat recent un nou proiect (Adoptă un copil la distanţă), prin intermediul căruia arădenii au posibilitatea să devină „părinţi la distanţă” pentru un copil care se află într-o situaţie vulnerabilă şi care provine dintr-o familie a cărei situaţie financiară este extraordinar de limitată.

„Scopul acestui proiect este să sprijinim astfel de copii pentru a se putea menține la școală și a rămâne în familie! Ne propunem ca, în următorii ani, să-i ajutam periodic pe acești copii”, punctează Mădălina Ciompoieș, omul din spatele Asociației Dalia.

„Adoptă un copil la distanţă”, un proiect către o viaţă mai fericită

Prin intermediul proiectului „Adoptă un copil la distanță” cei 10 copii vor beneficia, în funcţie de ce are fiecare nevoie mai mare, de rechizite şcolare, alimente, îmbrăcăminte şi încălţăminte, acces la servicii medicale, etc.

Copii de faţă fie sunt crescuţi de bunici sau rude, fie provin din familii cu un singur părinte sau cu părinţi cu diverse probleme de sănătate.

„Ne-am propus lunar să îi sprijinim pe acești copii cu ceea ce au nevoie. În martie a fost prima lună din acest proiect și am reușit să ducem alimente pentru familii. Acum încercăm să le ducem hăinuțe.

Cei care doresc să sprijine această inițiativă, să ajute copiii din acest proiect, pot dona în conturile Asociației Dalia orice sumă cu mențiunea #Adopt. Aceste donații vor ajunge direct pentru acest proiect. Paralel avem și cazuri de copii cu probleme medicale pe care îi ajutăm periodic, și cei care doresc să-i ajute pe acești copii îi pot vedea în postările de pe pagina Asociației Dalia și pot dona cu mențiunea #pentru și numele copilului pe care doresc să îl ajute”, a menționat Mădălina Cimpoieș.

Toţi copii sunt elevi care frecventează cursurile şcolare, iar rezultatele acestora la învăţătură sunt excepţionale. Provin însă, din nefericire, din familii monoparentale, cu părinţi bolnavi sau fără unul dintre aceştia, fiind crescuţi de către rude.

Veniturile familiilor sunt, precum era de aşteptat, reduse, părinţii făcând eforturi enorme pentru a le asigura măcar minimul necesar.

În momentul de faţă aceştia sunt doar primii 10 copii din campania Asociaţiei Dalia, iar numărul lor va creşte în funcţie de impactul persoanelor interesate de a întinde o mână de ajutor.

De precizat este faptul că „părintele” de la distanţă nu are obligativitatea de a îşi aduce contribuţia în fiecare lună, ci doar atunci când acesta îşi permite financiar.

Cine sunt cei zece copii?

Primii 10 copii care fac parte din proiectul „Adoptă un copil la distanță” sunt:

1. #RUTH are 14 ani, este elevă în clasa a 8-a și este campioana națională la un sport. Alături de frații ei, locuiește în chirie doar cu mama lor.

2. #IONELA are 13 ani și este eleva în clasa a 7-a. Abandonată de părinți este crescută doar de bunic.

3. #VICTORIA are 7 ani și este în clasa zero. Este crescută doar de mamă și locuiesc pe chirie împreună cu fratele ei.

4. #ESTERA are 9 ani și este în clasa a 2-a. Locuiește în chirie, alături de mama ei.

5. #ISAAC are 11 ani și este elev în clasa a 4-a. Alături de frații lui, locuiește în chirie, mama fiind singurul lor sprijin.

6. #DANIEL are 15 ani și urmează cursurile școlii postliceale. Locuiește în chirie alături de sora mai mică și de mama lor, care îi crește singură.

7. #MARINA are 9 ani și face sport de performanță. Este elevă în clasa a 2-a. Locuiește în chirie, alături de frații ei și de mamă, unicul lor sprijin.

8. #TATIANA are 8 ani și este în clasa întâi. Provine dintr o familie cu venituri reduse.

9. #LEEA are 12 ani și este în clasa a 4-a. Locuiește în chirie alături de frații și mama lor, care este unicul lor sprijin.

10. #LIDIA are 12 ani și este elevă în clasa a 5-a. Provine dintr-o familie cu venituri limitate și trăiește în chirie alături de mamă și frații ei.

Detaliile Asociației Dalia:

Asociația Dalia

CIF: 34385297

Cont euro: RO02BTRLEURCRT0291536101

Cont ron: RO52BTRLRONCRT0291536101

Cod SWIFT: BTRLRO22

PAYPAL: asociatiadalia@yahoo.com

Pentru mai multe informații legate de acest proiect, ne puteți suna la 0727784793 sau ne puteți scrie pe office@asociatiadalia.ro.