Începând cu această zi Agenției de Dezvoltare Regională Nord-Vest are la conducere o nouă persoană, respectiv, preşedintele Consiliului Judeţean Bistriţa-Năsăud, Radu Moldovan.

În regiunea de Nord-Vest sunt incluse un număr de şase judeţe, după cum urmează:

  • Bihor
  • Bistriţa-Năsăud
  • Cluj
  • Maramureş
  • Satu Mare
  • Sălaj.

Suprafaţa acesteia se întinde pe 34.159 km, adică exact 14.32% din teritoriul României. Fiind situată la graniţa cu Ucraina şi Ungaria şi având în vedere faptul că în interiorul ţării se învecinează cu regiunile din Centru, Vest şi Nord-Est, regiunea în cauză are cu adevărat o poziţionare strategică,

Încă o victorie pentru Radu Moldovan

În cursul acestei zile s-a organizat şedinţa în cadrul cpreia noua conducere a Agenției de Dezvoltare Regională Nord Vest a fost desemnată. Întâlnirea de faţă s-a susţinut la sediul Consiliului Judeţean Bistriţa-Năsăud, unde s-a alest preşedintele instituţiei, acesta fiind chiar Radu Moldovan, preşedintele CJ BN.

Rezultatele arată că Agenţia de Dezvoltare Regională Nord-Vest este pe locul întâi, la atragerea de fonduri europene, în exercițiul financiar anterior. Proiecte extrem de importante pentru regiune, foarte vizibile și în județul nostru. Mulțumesc tuturor colegilor pentru încrederea acordată, prin alegerea mea, în ședința de astăzi, în funcția de Președinte al Consiliului pentru Dezvoltare Regională al Regiunii de Dezvoltare Nord-Vest.

Este o responsabilitate, dar și un angajament că, proiectele utile comunităților, continuă. Vă asigur de întregul meu sprijin și mă bucur că am ocazia să lucrez îndeaproape, alături de Directorul General al ADR N-V, dnul. Marcel Boloș, fostul ministru al Fondurilor Europene. La fel ca până acum, continuăm munca”, a scris Radu Moldovan pe reţeaua de socializare de Facebook.

Din cadrul Consiliului pentru Dezvoltare Regională fac parte 24 de membri, respectiv, preşedinţi de CJ şi primari.

Ședința s-a desfășurat în sistem online, la Consiliul Județean Bistrița-Năsăud, fiind prezentă doar o delegație a ADR N-V și membri CDR din județul nostru. Președintele CDR a fost ales în unanimitate, de toți membrii. Conducerea Consiliului de Dezvoltare Regională N-V este asigurată de Emil Radu Moldovan, având funcția de Presedinte și domnul Alin Tișe, Presedintele CJ Cluj, care este vicepreședinte”, a explicat purtătorul de cuvânt al CJ BN, Mihaela Ivan