În cursul zilei de joi, Adrian Zuckerman, ambasadorul SUA la Bucureşti a declarat în timpul vizitei de la Timişoara, faptul că în următoarele două-trei luni în judeţul de faţă sau la Oradea este posibilă deschiderea filialei ale Camerei de Comerţ Americane, care ar stimula activ invetiţiile peste ocean în zona respectivă.

Aflat pe final de mandat, Zuckerman a dorit să evidenţieze faptul că este inclus în Camera de Comerț Americană, dezvăluind intenţia instituţiei de a inaugura filiale la Timişoara sau la Oradea.

„Vrem să deschidem filiale ale Camerei de Comerț Americane în Timișoara sau Oradea. Investitorii americani ar putea astfel să vadă ce oportunități bune de dezvoltare sunt în Timișoara și Oradea. Sunt optimist în privința unui viitor spectaculos pentru România”, a afirmat ambasadorul la Timișoara.

Discuţii finalizate în maxim trei luni de zile

Conform acestuia, în ciuda faptului că discuţiile sunt abia la început, deschiderea filialei s-ar putea finaliza relativ rapid, în doar maxim trei luni de zile.

„Discuțiile sunt la început. Sper cu toate astea să se deschidă viitoarele 2-3 luni. Nu e ceva care ar trebui să dureze foarte mult. Nu e clară locația. Discuțiile au început spre sfârșitul anului trecut. Sper să se rezolvăm cât mai repede”, a mai spus ambasadorul SUA la București.

Adrian Zuckerman s-a aflat, joi, la Timișoara, el întâlnindu-se cu președintele CJ Timiș, Alin Nica și revoluționarul Lucian Căldăraru la American Corner din cadrul Bibliotecii Județene Timiș.

Cu acet prilej, Zuckerman i-a oferit lui Căldăreanu un steag al Statelor Unite ale Americii, înmânându-i în acelaşi timp o plachetă, eveniment care s-a desfăţurat după ce revoluţionarul i-a dăruit în decembrie 2020, steagul purtat în Revoluţia din 1989.

După cum am anjunţat anterior, Statele Unite ale Americii au pus la punct un maiv plan de investiţii în domeniul energiei nucleare, la Centrala de la Cernavodă. Totodată, recent, oficialul american a anunţat investiţii de mai multe yeci de milioane de dolari în crearea Zonei Libere Comerciale din judeţul Arad.