Adriana Săftoiu, fost deputat PNL, încearcă să facă apel la echilibru în declarații, având în vedere că toți oamenii din partid trebuie să își asume succesele, dar mai ales eșecurile.

Despre revolta unor lideri liberali din ultimele zile, printre care Rareș Bogdan, Alin Tișe, Emil Boc, aceasta suține că e târzie.

Adriana Săftoiu: Suntem pe aceleași poziții!

Suntem pe aceleași poziții, dar avem opinii diferite. Sigur că mi-aș fi dorit ca PNL să țină la principiile pe care le-a expus public. Nici cel mai mare adversar al PNL nu poate să îi reproșeze că într-un an de guvernare nu a reparat, măcar, ceea ce nu s-a făcut în 30 de ani. Dar nici cel mai bun prieten al PNL nu poate să nu vadă abateri grave de la principii care, ca să fie respectate, nu aveau nevoie nici de buget și nici de rezolvarea pandemiei, ci doar de o morală minimă. Ne-am împăunat că nu vom hrăni traseismul, nici urmă de pesedist în PNL, și am împănat listele locale si parlamentare cu pesediști, de tot netul a vorbit despre aripa PSD în PNL

Adriana Săftoiu- Funcțiile publice, cea mai mare supărare

Dacă supărarea liberalilor din Ardeal e clară, că au fost numiri în funcții cheie fără a fi oameni din filialele conduse de ei, Adriana Săftoiu, prin mesajul public, face aluzie la promovarea traseiștilor politici.

PNL a țipat ritos că e doar cu meritocrația. Și am asezat un cârd de “pretenari” prin funcții. Iar acolo șocul e omul pus la acea direcție care spunea senin că îl recomandă apartenența la partid. Nu era o excepție, ci regula. Sigur că după alegerile locale ar fi fost necesară o analiză. În București, care contează cel mai mult în aritmetica electorală, PNL a luat doar 19% la locale. Eșecul a fost răsplătit prin faptul că șefia organizației de București s-a regăsit pe locuri eligibile pe lista parlamentară de București, deschisă chiar de șeful partidului, prim-ministru. Cu această listă, PNL a iesit pe locul III pe București. A demisionat cineva? Revolta de acum e cam târzie!”, spune fosta deputată PNL.

Aceasta susține că e necesară o reformă în partid, dar furia nu poate fi îndreptată asupra unui singur, om, Ludovic Orban.