Automarfarele așteaptă timp îndelungat în special pentru a intra în Ungaria

La punctele de trecere a frontierei de stat a României se constată în această perioadă o aglomerație notabilă. Automarfarele așteaptă timp îndelungat în special pentru a intra în Ungaria. Vremea nefavorabilă accentuează neplăcerile cauzate de acest aspect reclamat de către transportatori de foarte mult timp.

Circulația rutieră este mult îngreunată în toată țara. În prezent, în punctele de trecere a frontierei de la graniţa comună cu Ungaria, se înregistrează un timp de aşteptare ridicat pe arterele destinate autovehiculelor mari, în mod special la P.T.F. Nădlac II, P.T.F. Vărşand şi P.T.F. Petea.

Comunicatele Poliției de Frontieră fac recomandări și transmit informări utile

Comunicatele Poliției de Frontieră doresc să informeze în acest sens și să demonstreze că sunt preocupate în sensul fluidizării traficului. Inspectoratele Teritoriale al Poliţiei de Frontieră Oradea şi Sighetu Marmaţiei au anunțat că au luat toate măsurile aflate în competenţă pentru asigurarea unui control operativ şi reducerea timpului de aşteptare. Au fost dispuse măsuri pentru suplimentarea personalului planificat la efectuarea formalităţilor de frontieră. De asemenea și a arterelor de control deschise pentru acest tip de mijloace de transport, în funcţie de configuraţia şi capacitatea maximă permisă de infrastructura punctelor de trecere.

A fost mărit numărul arterelor de control pentru automarfare pe sensul de ieşire, atât în P.T.F. Nădlac II, cât şi în PTF Vărşand. Se lucrează la capacitatea maximă permisă de infrastructura fiecărui punct.

La graniţa cu Ungaria, formalităţile de frontieră se efectuează în comun cu autorităţile ungare. Poliția de Frontieră Română a alocat personal pentru acoperirea tuturor liniilor de control în punctele de trecere a frontierei cu Ungaria. Numărul de artere care pot fi deschise este limitat, însă acum, de numărul de polițiști repartizaţi de către Poliţia Ungară.

Poliția de Frontieră recomandă șoferilor de automarfare tranzitarea tuturor punctelor de frontieră

Poliţia de Frontieră recomandă şoferilor de automarfare tranzitarea tuturor punctelor de frontieră existente la graniţă deschise tranzitului de mărfuri. Astfel se poate preîntâmpina apariţia suprasolicitărilor doar a unora dintre acestea, într-un timp foarte scurt. Autoritățile Poliției de Frontieră recomandă consultarea aplicaţiei Trafic on-line care este disponibilă pe pagina de internet www.politiadefrontiera.ro.