Sute de turiști s-au așezat la coadă, sâmbătă, pentru a ajunge la Cota 2000 în Masivul Bucegi. Conform News.ro, schiorii nu au reușit să respecte distanțarea socială.

Chiar dacă rata de infectare este de peste 4 la mia de locuitori în Sinaia, mii de turiști nu au ținut cont și s-au aventurat să-și petreacă weekend-ul la munte. La telegondola din Sinaia, sute de turiști s-au aglomerat și au stat cu orele pentru a ajunge să schieze.

La Sinaia sunt deschise pârtiile Lăptici 1 şi 2, Valea Soarelui 1 şi 2. De asemenea, sunt deschise și pârtiile Valea Dorului 1, Varianta şi Varianta Furnica. Pârtiile Carp şi Drum de vară sunt practicabile până la Cota 1400. De Paștele Ortodox, Sinaia va rămâne deschisă în weekendul de 1 Mai.

Sinaia. Creșterea numărului de infectați cu COVID-19

Datorită numărului mare de cazuri de COVID-19, iubitorii sportului de iarnă trebuie să respecte mai multe restricții impuse de către autorități. Cei care ajung la Sinaia nu mai se pot bucura de o mâncare caldă în interiorul restaurantelor. Ei au dreptul să comande mâncarea la pachet, în regim take away.

De asemenea, autoritățile au impus și restricții la telegondole, dar datorită numărului imens de turiști e foarte greu să se respecte regulile. Telegondolele care urcă turiștii la Cota 1400 și la Cota 2000 vor funcționa la doar 70 % din capacitate.

Sâmbătă, 10 aprilie, sute de turiști au stat la coadă pentru a ajunge la Cota 2000 în Sinaia. Chiar dacă rata de infectare este de peste 4 la mia de locuitori în Sinaia, mii de turiști nu au ținut cont și s-au aventurat să-și petreacă weekend-ul la munte. La telegondola din Sinaia, sute de turiști s-au aglomerat și au stat cu orele pentru a ajunge să schieze.

La Sinaia sunt deschise pârtiile Lăptici 1 şi 2, Valea Soarelui 1 şi 2, Valea Dorului 1, Varianta şi Varianta Furnica. Pentru turiștii care doresc să-și petreacă Paștele Ortodox și 1 Mai, stațiunea de la Sinaia va rămâne deschisă.