Tânărul fotbalist a jucat 13 partide în acest sezon pentru Under 19 în campionatul Primavera. Aiudeanul în vârstă de 19 ani e unul dintre cele mai promițătoare produse fotbalistice din Alba în ultimii ani.

El va avea oportunitatea să evolueze pentru prima dată în carieră la nivel de seniori. La Sassuolo joacă un alt tânăr originar din Zlatna, mijlocașul Andrei Mărginean.

Apreciat la nivel internațional

În noiembrie 2020 a fost rezervă la partida Napoli-Sassuolo, scor 0-2. Antrenorul De Zerbi, antrenorul echipei Sassuolo, a fost cel care a solicitat să se antreneze cu prima echipă a formației din Seria A, alături de Vlad Chiricheș.

Monopoli Calcio este clasată pe poziția a 13-a, după 17 jocuri în care a acumulat 16 puncte.  La debutul lui Șteau, echipa va juca pe teren propriu cu Juve Stabia.

Jucător la Sassuolo

Fotbalistul din Alba a semnat un contract pentru două sezoane și jumătate cu US Sassuolo în ianurie 2019.  Mutarea la gruparea din Peninsulă a fost intermediată de impresarul Cătălin Sărmășan.

Raul Șteau a plecat de la Viitorul Abrud și a fost legitimat la Centrul de Excelență Tricolor 11 Deva.

Monopoli este un orășel pe coasta Mării Adriatice, din provincia Bari, regiunea Puglia, cu o populație de peste 48.000 de locuitori, situat la 40 de kilometri de Bari. Echipa locală SS Monopoli 1966 activează în Serie C și susține meciurile de pe teren propriu pe Stadio Comunale “Vito Simone Veneziani”, ce are o capacitate de 6.880 de locuri.

Seria C

Serie C este al treilea nivel fotbalistic din Italia. Ea s-a numit în trecut Lega Italiana Calcio Professionistico, dar după reuniunea din 2014 a Lega Pro Prima Divisione și Lega Pro Seconda Divisione.

O a treia diviziune peste ligile regionale a fost creată pentru prima dată în Italia în 1926, când autoritățile fasciste au decis să reformeze campionatele majore la nivel național, crescând numărul de echipe care participă prin promovarea multor echipe regionale din Divizia a treia (Terza Divisione) la Divizia a doua (Seconda Divisione).

 

 

 

.