Virusul Covid nu l-a ocolit și cu greu s-a lăsat convins să meargă la spital. Înfruntase, de altfel, zile mai grele decât ceea ce credea că e o gripă trecătoare. A ajuns la Spitalul de Boli Infecțioase din Alba -Iulia și s-a lăsat pe mâna medicilor. Spune că nu teama de moarte l-a făcut să urmeze tratamentul cu strictețe, ci sentimentul că mai poate fi util pentru cei dragi, fie și cu un sfat. Medicii au avut emoții, însă, au menționat că au fost uimiți de forța pishică de care a dat dovadă Laurean Deac.

Alba. Un veteran de război oferă  o lecție de rezistență psihică

În toate frazele îl amintește pe Dumnezeu, semn că în gândurile veteranului o forță mai mare decât omul are planuri luminate. Cei care nu ar crede în Dumnezeu ar spune că a fost doar optimist. În frazele lui Deac este, însă, o modestia omului înțelept.

Mulţumesc lui Dumnezeu că m-a vindecat şi tuturor celor din spital care m-au îngrijit atât de bine. Astăzi, trăiesc minunea de a mă întoarce sănătos acasă şi să îi revăd pe toţi cei dragi,  a exclamat Deac, marți, 25 mai, imediat după ce s-a externat.

A vrut să imortalizeze acest moment și s-a fotografiat cu personalul medical în curtea spitalului.

Medicii confirmă: mintea umană, un instrument fabulos

Dacă este folosit în favoarea noastră, mintea umană este un instrument fabulos, preciza pentru evz.ro de Transilvania, medicul de familie Daniela Davidescu.

Societatea este într-o schimbare și mai accelerata, diverse domenii sunt mai afectate decât altele. Cred că oamenii de azi ar trebui să devină din ce în ce mai flexibili, mai adaptabili , că să reziste și să crească.

Recomand oamenilor să fie mai atenți la stilul de viață, să facă mișcare, să mănânce echilibrat, să-și antreneze mintea spre aspectele pozitive ale vieții,  menționa doctorul Davidescu.

Laurean Deac a  fost încorporat pe 1 aprilie 1943. După ce a luptat pe front, în al Doilea Război Mondial, în Rusia, a ajuns în prizonierat în Asia Mică, de unde a fost eliberat în 1948.

O iarnă cât o viață

Am stat mai întâi în Sevan o iarnă. Erau condiţii foarte, foarte grele. Primăvara ne-au urcat la vagon şi ne-au dus în Asia Mică. Am fost vreo 600 de oameni. Acolo, ne-au băgat în carantină. Eram plini de păduchi. Acolo ne-au deparazitat, ne-au dus la baie. 20 de zile am stat în carantină, după aceea ne-au băgat la lucru, în fabrică. Au făcut o fabrică de topit aluminiu şi am lucrat acolo ca zidar”, a povestit, în 2018, pentru AGERPRES, veteranul de război Deac.

sursa foto: Cercul Militar Alba Iulia