Peste 180 de polițiști din județul Alba au acționat în perioada de sărbători pentur menținerea climatului de siguranță publică din județ și au intervenit de fiecare dată în cazul producerii vreunui eveniment.

Poliția a reținut 11 permise de conducere în vederea suspendării excercitării dreptului de a conduce autovehicule pe drumurile publice. Șoferii au fost prinși în timp ce conduceau sub influența băuturilor alcoolice sau fără permis. De asemenea, polițiștii au retras 6 certificate de înmatriculare și s-a intervenit la 134 de solicitări ale cetățenilor, din care 129 au fost făcute prin apel la numărul de urgență 112. Din fericire, în această perioadă de vacanță nu s-au înregistrat fapte grave și nici accidente rutiere în urma căreia vreo persoană să-și piardă viața.

La nivel național, pentru minivacanța de Crăciun, Ministerul Afacerilor Interne a mobilizat peste 25.000 de angajați care să aibă în atenție siguranța cetățenilor, cât și verificarea respectării regulilor de protecție împotriva noului coronavirus. Poliția Română a aplicat peste 4.000 de amenzi în valoare de peste 835.000 lei pentru nerespectarea măsurilor de protecție.

Purtătoarea de cuvânt a Ministerului Afacerilor Interne, Monica Dajbog, a adăugat într-o declarație de presă că sâmbătă au fost prinși în flagrant 109 de autori de infracțiuni care au săvârșit 112 fapte penale și au fost depistate 9 persoane urmărite național și internațional. De asemenea, în urma acțiunilor desfășurate de polițiști pentru siguranța cetățenilor au fost reținute 247 de permise de conducere și 57 de certificate de înmatriculare și au fost aplicate 32 de sancțiuni pentru nerespectarea distanțării fizice și 11 pentru nerespectarea măsurilor privind carantina sau izolarea.

Ministerul Afacerilor Interne a comunicat că anul acesta, datorită restricțiilor impuse de pandemie și numărul mare de cazuri de COVID au fost sesizate cu 50% mai puține infracțiuni față de anul 2019. ,,În ceea ce priveşte numărul de infracţiuni, se continuă trendul descendent din anii anteriori, fiind sesizate cu 50% mai puţine infracţiuni faţă de anul trecut”, a afirmat Monica Dajbog, duminică, într-o declaraţie de presă.