În România se află o mulțime de vârstnici pe umerii cărora atârnă greu anii, sunt bolnavi și sunt priviți ca o piedică, sunt dați la o parte. Bătrânii sunt o comoară la casa omului și cum spune o vorbă veche- Cine nu are bătrâni, să-și cumpere.

În zona Întregalde-Cheile Râmețului, multe familii vulnerabile și bătrâni singuri se luptă de ani cu singurătatea și boala. În pragul Crăciunului, un număr mare de oameni s-au mobilizat, contribuind fiecare cu puțin pentru a aduce și pe masa lor bucate și de a se bucura de un Crăciun normal, fără grijile zilei de mâine. Majoritatea bătrânilor din Cheile Râmețului au fost uitați de familiile lor și trăiesc singuri, fără nici un ajutor. Unii chiar nu au curent electric în casă.

Pe lângă produsele pe care oamenii le-au donat bătrânilor, vârstnicii m-ai au nevoie și de îmbrăcăminte și încălțăminte călduroase, perne, lenjerii de pat și pături. Din nefericire, în secoul XXI, mulți dintre bătrâni nu au ce mânca și trăiesc în întuneric și frig. Perioada aceasta rece a anului îi obligă pe mulți dintre ei să stea cu săptămânile în case.

Un bătrân din comuna Scărișoara în vârstă de 85 de ani a fost ajutat de către niște tineri din Cluj  alimente și provizii pentru toată iarna. Un pompier din Câmpeni a dus alimentele bătrânului, el fiind în imposibilitatea de a le duce îns spate până acasă. Bătrânul locuiește într-un vârf de munte, singur, iar șansele unei sărbători în sânul familiei sunt excluse, fiind abandonat de cei dragi.

Tinerii clujeni ce au făcut apel la oamenii cu sufletul mare îndeamnă ca în această perioadă a sărbătorilor să nu uităm de aproapele nostru și să facem fapte bune, pe cât posibil.

Poate una dintre cele mai mai probleme cu care se confruntă România e cea legată de îmbătrânirea populației. Cifrele sunt de-a dreptul îngrijorătoare. În anul 2018, comparativ cu cel precedent, fenomenul de îmbătrânire demografică s-a adâncit. Populația tânără s-a redus numeric, iar cea în vârstă de peste 65 de ani a crescut. În totalul populației, procentul celei în vârstă a crescut într-un singur an de la 17,8% la 18,2%, adică un plus de 54.000 de persoane, iar populația adultă a scăzut cu 163.000 de oameni.