Procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Alba susțin că l-au identificat în mediul on-line.

De asemenea, au început ancheta penală pentru zădărnicirea bolilor în cazul mai multor persoane.

„În intervalul orar 18:00-23:00, cu ocazia unui protest organizat pe raza mun. Alba Iulia împotriva noilor măsuri impuse în domeniul prevenirii răspândirii virusului SARS Cov 2, persoanele prezente nu au respectat prevederile legale referitoare la portul măştii de protecţie şi a distanţării fizice. Totodată, a fost identificată o persoană de sex masculin care a promovat acţiunea în mediul online, solicitând prezenţa cetăţenilor la protestul neautorizat, precum şi nepurtarea măştii de protecţie,au transmis reprezentanții Parchetului de pe lângă Judecătoria Alba.

Alba. Atenție la ce postați pe Facebook!

În toată țara, au avut și încă se mai organizează proteste împotriva restricțiilor impuse de pandemie.

În ciuda amenzilor și a dosarelor penale întocmite, oamenii susțin că acestea nu se reflectă.

Statisticile privind cazurile de COVID-19 nu sunt, însă, îmbucurătoare. Spitalele nu mai au locuri la secțiile ATI, iar epuizarea medicilor a ajuns la cote maxime.

Guvernul a transmis că nu se va renunța la restricții din cauza protestelor, dar nu ia în calcul o carantină națională.

Românii pot să protesteze atât timp cât nu încalcă legislația în vigoare. Dreptul de a avea o opinie în România rămâne, avem opinii diferite, pentru mine foarte important e să continue campania de vaccinare. Este foarte important să găsim cele mai bune măsuri pentru a-i ajuta pe români. Ştiţi foarte bine, sunt spitale foarte aglomerate, de aceea luăm aceste măsuri. În acest moment pe acest lucru mă concentrez. Oamenii trebuie să respecte legea, toţi trebuie să respectăm legea”, a declarat premierul Cîțu, la Digi 24. 

În ceea ce privește imunizarea colectivă, oficialii Guvernului speră ca aceasta să fie atinsă în vară, când numărul persoanelor vaccinate anti-Covid  din toată lumea ar putea crește semnificativ.