Alba. Joi, 1 aprilie, în intervalul orar 08:00 – 20:00, traficul rutier este restricționat pe mai multe porțiuni din Autostrada A10 Aiud – Turda. Potrivit Centrului Infotrafic din Inspectoratul General al Poliţiei Române se desfășoară activități de asfaltare.

Traficul va fi restricționat pe pe sensul către Aiud al autostrăzii A10 Aiud – Turda, la kilometrii 62+800 de metri, 64+300 de metri, 66+800 de metri și 68. De asemenea, șoferii nu vor avea acces pe pe raza comunei Moldovenești, județul Cluj, dar și la kilometrii 54+900 de metri, 59+400 de metri și 60, pe raza comunei Unirea, județul Alba.

Conform Infotrafic, prima bandă va fi restricționată până la finalizarea lucrărilor. Polițiștii recomandă șoferilor, pentru a preveni accidentele rutiere, să ruleze cu prudență și să păstreze distanța regulamentară între vehicule. De asemenea, șoferii trebuie să se asigură la schimbarea direcției de deplasare. Traficul va fi restricționat până la ora 20.00.

 Alba. Cătălin Drulă a vorbit despre lotul 2 al segmentului Lugoj-Deva al autostrăzii A1

Ministrul Transporturilor şi Infrastructurii, Cătălin Drulă, a vorbit despre acordul încheiat cu fostul constructor pentru lotul 2 al segmentului Lugoj-Deva.

„Cea mai importantă veste, pentru toată România: pe Lugoj-Deva, pe lotul 2, pe zona aceea cu tunelele urşilor, suntem de vreo 4 ani într-un blocaj, astăzi în sfârşit s-a ajuns la un acord pe acest lot cu fostul constructor. A fost o reziliere abuzivă în 2017, constructorul a câştigat, anul trecut a venit o decizie care a căzut ca o secure pe acest proiect, de plată a 270 de milioane către acest constructor, de repunere în contract, şi practic lucrurile acolo erau blocate.

Ei bine, în sfârşit s-a ajuns la un acord cu acel constructor şi se poate debloca licitaţia care deja este lansată, se depun clarificările acolo şi în curând se vor depune ofertele, deci vom avea un constructor care să construiască acele tuneluri şi în sfârşit să avem autostrada continuă de la Sibiu până la Bruxelles”, a afirmat Cătălin Drulă.