Spitalul Orășenesc Dr. Alexandru Borza din Abrud beneficiază de logistica și infrastructura necesară de amenajare a unui centru de vaccinare.

„Astăzi am primit un răspuns nefavorabil privind crearea unui centru de vaccinare pentru etapa a 2-a în Abrud. Considerăm că este nejustificat refuzul de a creea aici un centru, având în vedere că Spitalul beneficiază de toată logistica și infrastructura necesară, așa cum a fost folosit și în etapa 1 de vaccinare.

Mai mult decât atât, în zona noastră este propus un centru doar la Câmpeni și considerăm că este insuficient pentru a acoperi întreaga zonă a moților.

 Vom face toate demersurile necesare pentru ca populația să se poata vaccina aici, la Abrud, și sperăm ca autoritățile cu putere de decizie să regândească această hotărâre și să ne dea un răspuns favorabil”, a scris primarul orașului Abrud,  Cristian Alexandru Albu, pe pagina de Facebook.

 Răspunsul celor de la DSP Alba

Reprezentanții Direcției de Sănătate Publică nu a aprobat crearea unui centru de vaccinare la spitalul din Abrud deoarece nu a reușit să se organizeze pentru cea de-a doua etapă de vaccinare.

„Direcția de Sănătate Publică (DSP) Alba a propus ca Centrul de vaccinare al Spitalui Orășenesc Abrud amenajat pentru faza I a vaccinării să funcționeze și în faza II, însă acest lucru nu a fost posibil întrucât Spitalul Abrud nu a reușit să se organizeze, mai exact nu a reușit să își amenajeze un circuit pentru populație, distinct față de cel al bolnavilor internați.

 Directorul DSP Alba, Alexandru Sinea, a declarat că locuitorii din Abrud pot opta să se vaccineze la Centrul de la Câmpeni, care este cel mai apropiat din punct de vedere geografic.

Pe măsură ce se va intra în etapa a II-a a fazei 2 de vaccinare și apoi în faza a 3-a de vaccinare, se are în vedere suplimentarea numărului de fluxuri de vaccinare din județ”, a conchis directorul DSP Alba, Alexandru Sinea.

În județul Alba sunt aprobate pentru faza a doua de vaccinare un număr de 14 centre.