Luni dimineața, peste 1000 de locuințe din zona Apuseni au rămas fără curent electric datorită condițiilor meteo nefavorabile.

Potrivit Prefecturii Alba, cei de la Electrica au comunicat că la ora 9.00 mai bine de 1069 de utilizatori au rămas fără curent electric.  Locuințele sunt din Avram Iancu, Vidra, Poiana Vadului, Albac, Garda de Sus, Scărișoara, Arieșeni și Lupșa.

Pentru izolarea și remedierea problemelor, DEER Sucursala Alba a intervenit cu 5 formații în zonă.

În județul Alba este vizat o atenționare meteo de vânt puternic și ninsori viscolite la munte. Meteorologii au emis o avertizare cod galben de intensificări ale vântului, ninsori viscolite şi local moderate până la ora 10.

Avertizarea Cod galben este valabilă în judeţele Timiş, Caraş-Severin, Hunedoara, Arad, Bihor, Sălaj, Alba, Cluj, Covasna şi Buzău.

Cea mai mare pană de curent din ultimii 30 de ani a avut loc pe 8 ianuarie 2021

Mai multe județe din Transilvania au rămas fără curent electric pe 8 ianuarie, după ce s-a produs o avarie de proporții la nivelul companiei Transelectrica.

Consumatorii s-au plâns că mai multe aparate electrocasnice nu mai funcționează din această cauză.

Potrivit Rețelei Europene a Operatorilor de Sisteme de Transport(ENTSO-E), pana de curent electric s-a produs din cauza suprasolicitării frecvenței din nord-vestul Europei. Pagubele fiind estimate la aproape 800 de milioane de dolari.

Ministrul Energiei, Virgil Popescu, a menționat că la nivelul Comsiei Europene se va crea un fond pentru despăgubirile consumatorilor.

Pași de urmat în caz de pană de curent

În caz de pană de curent, se va verifica și situația vecinilor și dacă nici locuințele lor nu au lumină.

De asemenea, se va suna distribuitorul de energie electrică și se anunță defecțiunea operatorului call center până se repară avariile colective.

Se vor scoate din priză toate aparatele care funcționează pe curent electric pentru mai multă siguranță.

Totodată, după ce curentul electric revine în locuință, se așteaptă câteva minute până se va porni din nou electronicele și electrocasnicele.