Un TIR încărcat cu oi care se deplasa, vineri, pe DJ 107B spre direcţia Blaj, a părăsit partea carosabilă. Camionul a intrat în gardul şcoli din Sâncel, pătrunzând parţial în curtea unităţii de învăţământ. Conform Agerpres clădirea este părăsită deoarece în urmă cu câteva luni, a fost cuprinsă de un incendiu.În aceasta nu au loc cursuri şcolare în prezent astfel că nimeni nu a fost accidentat.

Șoferul,rănit, a rămas prins în cabina camionului până la venirea echipajelor de intervenție.

Potrivit reprezentanţilor Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Alba, Garda de intervenţie Blaj a acţionat, în cooperare cu SVSU Sâncel. Membrii echipajelor au intervenit pentru acordarea primului ajutor şi descarcerare, la un accident rutier produs pe raza localităţii Sâncel.

„Este vorba despre un tir încărcat cu ovine ce a intrat în gardul şcolii”, au transmis cei de la ISU Alba.

După extragerea din camion, victima a fost transportată la spitalul din Blaj.

Voluntarii SVSU Sâncel lucrează la evacuarea ovinelor din TIR. În urma răsturnării camionului o parte a oilor au reușit să iasă din camion.

Nu au fost afectaţi elevi sau personal al şcolii. În clădire nu au loc momentan activităţi didactice, după ce, pe 29 octombrie 2020, şcoala a fost afectată de un incendiu.

Joi,11 februarie, a fost Ziua Europeană a Numărului Unic de Urgență 112

Numiți și „Oamenii din spatele cortinei”, aceștia sunt cei care preiau apelurile 112 din partea cetățenilor. Se poate spune că este acea voce pe care, într-o situație reală de urgență, ne bizuim, ne încredem întru totul. Se  știe că acești oameni, secundă de secundă sunt în spatele apelului 112, pentru cetățeni. Ei fac tot ce le stă în putință pentru siguranța noastră, pentru viața noastră.

Peste 72.000 de apeluri au preluat anul trecut, membrii dispeceratului integrat ISU-SAJ. Fiecare apel  dintre apeluri a presupus rapiditate, responsabilitate, grijă și chiar emoție.