Principalul furnizor de droguri din Alba Iulia a fost trimis în judecată de procurorii DIICOT pentru trafic de droguri. Tânărul , în vârstă de 31 de ani, este un practicant de sporturi de contact, iar Tribunalul Alba a dispus arestarea preventivă a acestuia.

Potrivit unui comunicat DIICOT, în urma derulării a 10 percheziții domiciliare în 10 octombrie 2020, procurorii au ridicat substanțe psihoactive, cannabis, 10 telefoane mobile și mai multe dispozitive de mărunțit droguri. De asemenea, procurorii au găsit 64.900 de lei și 702 de lire sterline.

Tribunalul Alba a înregistrat dosarul în 25 ianuarie 2021. Alături de George Dura, zis Dragonu, a fost trimis în judecată tatăl său, Dura Ghiță Simion și un apropiat al acestuia, Pop Marius Gabriel.

Sume cuprinse între 50 și 100 de lei pe gram

În rechizitoriu se precizează că bărbatul , în vârstă de 31 de ani, ajutat de alte persoane, comercializau cannabis în municipiul Alba Iulia cu sume cuprinse între de 50 şi 100 de lei/gram. Toate tranzacțiile aveau loc în localurile din municipiu, dar și în casa unde locuiește.

,,(..)numărul acestora fiind atât de mare încât inculpatul a ajuns să fie cunoscut în rândul consumatorilor ca principalul furnizor de substanţe psihoactive de pe raza municipiului Alba Iulia”, se mai precizează în rechizitoriu.

George Dura a fost condamnat la 5 ani de pușcărie în dosarul denumit ,,Prostituate pentru VIP-uri în 2012. În 2018, Dura a fost arestat, dar a fost achitat după ce victima și-a retras plângerea pentru lovire.

În octombrie 2020, Tribunalul Alba l-a condamnat la 5 ani și 260 de zile de închisoare și a primit o amendă de 7.100 de lei. Faptele datează din perioada 2015 – 2016, iar Dragonu este singurul condamnat cu executare dintr-o grupare de opt persoane. Bărbatul a contestat hotărârea.

 Grupul opera în perioada 2015-2016

Grupul opera în perioada 2015-2016, aceștia procurau materia primă din Spania la fabricarea substanțelor interzise. Ulterior, le preparau într-un laborator improvizat.

Procurorii au ridicat, în urma perchezițiilor, două kilograme de substanțe folosite pentru obținerea produselor finite. Ele urmau să fie comercializate în Alba, Cluj și Hunedoara.

Tânărul, în vârstă de 31 de anu, este un practicant taekwondo și antrenor a unui club din Alba. La începutul anului 2020, Dragonu a fost medaliat cu aur la o competiție europeană.