Primăria Ciugud lansează, astăzi, 14 mai, o campanie de vaccinare anti-Covid. Imunizarea va începe la ora 09.00 și va fi mobilă. Mai exact, cadrele medicale vor amenaja centre mobile pe stradă, pentru a administra doritorilor serula anti-Covid. Autoritățile se folosesc de o tradițe, șezătoarea, pentru a face vaccinarea un succes.

Alba. Oamenii vor fi imunizați în mod inedit

Proiectul este pilot. Prin urmare, în funcție de rezultate, metoda de vaccinare anti-Covid poate fi pusă în aplicare în toată țara.

Cu toții ne dorim ca viața socială să revină la normalitate, iar pentru acest lucru este nevoie să ne implicăm cu toții. Cred că este o responsabilitate și pentru administrația locală să susțină campania națională de vaccinare și să ofere cetățenilor posibilitatea de a opta dacă vor să se vaccineze. Ne bucură faptul că la Ciugud avem foarte mulți cetățeni care vor să se vaccineze și s-au înscris în campania organizată de noi”, a transmis Gheorghe Damian, primarul comunei Ciugud.

Cum vor fi vaccinați oamenii din Ciugud

Oamenii vor merge la punctele de vaccinare stradală fără programare. Totul se va face cu respectarea măsurilor de distanțare socială.

“În condiții de distanțare și cu respectarea normelor impuse de pandemie, se vor aduna mai mulți vecini de pe o stradă și vor fi vaccinați de echipele mobile, astfel încât să se reducă timpul necesar vaccinării și monitorizării persoanelor vaccinate

Vom face vaccinare din poartă în poartă sau în cadrul unor „șezători”, așa cum le-am numit noi. Astfel,  unde mai mulți vecini se strâng într-o gospodărie și sunt vaccinați. Așa cum am mai spus, vaccinarea este un act voluntar, însă cetățenii au dreptul să li se ofere cât mai multe posibilități pentru a putea beneficia de vaccinul care îi poate proteja pe ei și pe cei dragi”, a transmis Primăria Ciugud.

România are aproape cinci milioane de persoane vaccinate anti-COVID.