Norocosul a fost tâlhărit de către o cunoștiință de-a lui și obligat de către autorități să predea comoara găsită la gunoi.

20 martie 2017- ziua norocoasă

Pe 20 martie 2017, bărbatul din Aiud a găsit comoara și a dat o parte dintre bijuteriile din sticlă , cadou, mai multor persoane. Concubina norocosului a reținut două inele și a amanetat două lanțuri de aur pentru suma de 783 de lei.

Povestea bărbatului norocos ia o turnură total neașteptată pe 25 martie 2017, când o cunoștiință de-a lui, B. Romeo, a intervenit brutal și l-a amenințat cu moartea. Bărbatul, speriat, i-a remis inculpatului tot aurul găsit pe care-l avea.

Iniţial, s-a deplasat la domiciliul persoanei vătămate de unde concubina a spus că aceasta este la magazinul situat la aproximativ 250 metri de locuinţa sa. A întors întors autoturismul şi s-a deplasat la magazin unde a purtat discuţii cu persoana vătămată solicitându-i acesteia să-i remită aurul găsit. Având în vedere refuzul acesteia a ameninţat-o cu moartea şi acte de violenţă, a urcat-o forţat în autoturismul său şi s-au îndreptat spre domiciliul acesteia”, se precizează în rechizitoriul Parchetului, după ce victima a depus plângere.

În urma percheziției la domiciliul inculpatului nu au fost găsite bunurile sustrase de acesta de la persoana vătămată, iar în instanță bărbatul a afirmat că a primit un număr de doar cinci inele. Probele au demonstrat că numărul acestora a fost cu mult mai mare. ,,Având în vedere rezultatul percheziţiei domiciliare şi declaraţiile concordante date de persoana vătămată în cursul urmăririi penale, coroborate cu declaraţiile martorilor rezultă dincolo de orice îndoială că între persoana vătămată şi inculpat a avut loc o predare a unor bijuterii, dintre cele găsite de aceasta din urmă”, arată hotărârea Judecătoriei Aiud.

Pe 11 noiembrie 2020, B. Romeo a fost condamnat la 2 ani de închisoare cu suspendare, sub supraveghere, pe un termen de 3 ani. De asemenea, condamnatului i-a fost interzis să se apropie de victimă la o distanță mai mică de 200 de metri pentru o perioadă de 4 ani și de a comunica cu partea vătămată.

Autoritățile informează că până în acest moment nimeni nu s-a prezentat să revendice aurul găsit.