Alba. Mâncare de câini sau biscuiți? O familie din Alba a postat imaginile cu biscuiții pe care copiii lor i-au primit la o școală. Victor Negrescu, europarlamentar, a reacționat și a venit cu explicații.

Demnitarul a precizat că în unele județe din țară, autoritățile își bat joc de elevi și nu-i interesează de faptul că mâncarea primită la școală reprezintă o parte importantă din alimentația lor.

„Pentru mulți copii din România mâncarea primită la școală reprezintă o parte importantă din alimentația lor și un argument pentru familii să îi lase la școală. Din păcate, anumite autorități județene își bat pur și simplu joc de copiii noștri.

Am primit această poză de la o familie revoltată din Alba cu ceea ce le dă Consiliul Județean Alba copiilor. Biscuiții din imagine, care după spusele copiilor seamănă cu mâncare pentru căței, înlocuiesc cornul”, a precizat europarlamentarul.

Alba. Biscuiți ce arată ca mâncarea de câine

Europarlamentarul se arată profund dezamăgit de faptul că nu s-au putut găsi banii necesari în PNRR pentru o schimbare radicală a mesei calde pentru copii.

După ce le-am arătat că pot solicita mai mulți bani pentru educație în PNRR, le mai ofer o soluție.

Prin programul operațional educație pot să includă un astfel de proiect pentru o masă caldă sau o gustare de calitate ce poate fi implementat la scară largă”, a transmis Victor Negrescu pe pagina sa de Facebook.

Programul ,,Lapte și corn” în școli

Din cauza pandemiei de COVID-19, Programul național ,,Lapte și corn” a fost suspendat de către statul român. Totodată, în perioada 2019-2020 au fost înscrişi 2,8 milioane de elevi şi copii de grădiniţă, iar săptămânal au fost distribuite 5 milioane de porţii de lapte.

Guvernul României a adoptat o hotărâre prin care produsele din program să poată ajunge la elevii care învață în mediul online. Părinții au putut ridica produsele de la școală. Dacă sunt refuzate, alimentele ajung în spitale și centrele sociale.