Emil Boc, primarul municipiului Cluj-Napoca,  Alin Tișe, președintele Consiliului Județean  Cluj  și Florin Roman, deputat PNL de  Alba- Iulia nu s-au ferit să spună public că în PNL a sosit momentul schimbării.

Cel din urmă a menționat recent că anul 2021 va însemna alegeri pentru o nouă conducere a PNL.

2021 este anul Congresului și în PNL. Pierderea alegerilor a învolburat apele în partid. Guvernul Citu are o misiune grea. Cea mai dificila lupta vă fi cea din interiorul guvernului, unde USR lupta cu “garda pretoriană” a lui Bârnă și Cioloș. În parlament se anunța o lupta pe viața și pe moarte cu un PSD care știe să facă opoziție la baioneta, cu un AUR deja periculos, iar PNL e luat la ținta de toți “partenerii” politici. E nevoie ca de aer, de lideri puternici, de o noua împrospătare a imaginii partidului, pentru că lupta pentru 2024 a început deja!, este mesajul postat de deputatul Florin Roman.

Nemulțumiți de negocierea miniștrilor

Atât Florin Roman cât și Alin Tișe au expus public nemuțumirile față de negocierile pe care Orban le-a avut cu partenerii de guvernare.

Roman o regretă pe Violeta Alexandru, fost ministru al muncii, iar Tișe e nemulțumit că organizația PNL de la Cluj nu a fost consultată la formarea Guvernului.

Nu îmi amintesc să fi discutat în organizația Cluj susținerea vreunei persoane pentru postul de ministru. Or să se fi supus la vot. Supunerea la vot în partid, a nominalizărilor, este o practică democratică, așa cum am fost supuși votului atât eu cât și primarii când am candidat la primării sau consiliul județean. Cineva crede că, prin susținerea unor persoane peste organizația Cluj, va reuși să pună mâna pe filiala Cluj. Ca și cum partidul acesta este doar al lor. Așa știu să facă politică, pentru că așa au făcut toată viața și pentru ca altfel nu pot, fiind impotenți politic. Organizația Cluj, dincolo de faptul că este cea mai performantă din țară, nu va putea fi condusă niciodată de nulități politice!”, este mesajul lui Alin Tișe.

În contextul actual, al crizei economice generată de pandemie, o instabilitate politică nu va face decât să  dezechilibreze   programul de guvernare, iar cei mai afectați vor fi oamenii simpli, neafiliați politic.