Cine e mic și stă chitit! Tic- tac!”,  a postat  Roman  pe pagina lui oficială de parlamentar.

Mai exact, Roman face referire la faptul că se apropie discuțiile în comisiile juridice ale Parlamentului pe tema revocării din funcție a Renatei Weber.

Ludovic Orban a anunțat în urmă cu două săptămâni că s-a demarat procedura de revocare a acesteia.

Deputatul Roman, ironii la adresa Renatei Weber

PNL o acuză pe Renate Weber că acționează în interesul PSD, nu al cetățenilor, pe care ar trebui să îi reprezinte în relația cu statul.

De fapt, liberalii nu sunt la prima inițaitivă de acest gen. Au mai inițiat o astfel de procedură și în 2019, însă, s-a opus PSD.

Mandatul Renatei Weber ar trebui să expire în anul 2024. Ea afirmă că nu a primit nimic oficial și că nu are ce să-și reproșeze din punct de vedere al activității.

De asemenea, respinge acuzațiile de partizanat politic.

Nu ştiu să vă spun de ce, pentru că mie nu mi-au fost comunicate niciodată nişte motive oficiale, iar cei care au apărut în spaţiul public, fiecare a spus altceva şi recunosc că cei mai mulţi, de fapt, nu s-au referit la nimic. Au bâuguit că aşa trebuie. Nu, nu am înţeles de ce”, a declarat Weber la Antena 3. 

Weber spune că nu se simte atacată, deoarece este o persoană independentă. Gestul PNL ar ataca, în opinia ei, instituția în sine, care funcționează după principiile Constituției.

Liberalii îl susțin pe Augustin Zăgrean în funcția de Avocat al Poporului, fost președinte CCR, originar din Cluj.

Ce face Avocatul Poporului

Activitatea Avocatului Poporului este extrem de importantă pentru cetățeni.

Apără drepturile și libertățile fundamentale ale tuturor cetățenilor în relațiile cu instituțiile publice.

Formulează puncte de vedere la cererea Curți Constiuționale, atacă acte ale Parlamentului pe motiv de neconstituționalitate.

Orice cetățean se poate adresa Avocatului Poporului.