Doi tineri din județul Alba au intrat, în casă, peste o bătrână de 81 de ani și i-au furat 30 de litri de vin și 700 de lei.

Victima a fost internată la spital mai mult de 60 de zile pentru îngrijiri medicale. Unul dintre tinerii ce au bătut bătrâna fără urmă de milă a fost prins de polițiști după urmele de încălțăminte.

Cei doi au fost judecați de către Judecătoria Blaj, iar decizia a venit pe data de 18 februarie.

Incindentul a avut loc în noaptea de 4 spre 5 mai, anul trecut, când cei doi tineri au intrat în curtea bătrânei și s-au îndreptat direct spre pivniță. Cu un cuțiț au încercat să spargă încuietoarea, dar cuțitul s-a rupt. Inculpații au intrat în bucătăria bătrânei și au căutat alt cuțit pentru a reuși să deschidă ușa de la pivniță.

Tinerii au furat 30 de litri de vin, îmbuteliat în 5-6 PET-uri de plastic.

Prinși cu vinul în timp ce încercau să fugă

Conform polițiștilor, bătrâna a auzit cum cei doi tineri au spart un geam și a încercat să-i oprească.

”Inculpații au spart un geam dinspre curte, aflat în imediata apropiere a ușii de acces în casa de locuit, cu intenția de a deschide ulterior ușa de acces. Moment în care au fost surprinși de către persoana vătămată care a deschis ușa din interior”, se arată în motivarea instanței din Blaj.

Cei doi au lovit-o pe bătrână, în repetate rânduri, cu pumnii în față. Inculpații au găsit într-un dulap din casa femeii 700 de lei, după care au părăsit locuința.

Rudele au găsit-o pe bătrână în stare de șoc și au telefonat, de urgență, la 112. Femeia în vârstă de 81 de ani a avut nevoie de peste 60 de zile de îngrijiri medicale.

Identificați după urma încălțămintelor

După prelevarea mai multor probe de la fața locului, printre care și câteva urme de încălțăminte, polițiștii au au întocmit un cerc de suspecți.

Polițiștii au reușit să identifice pe unul dintre tâlhari, într-o casă dintr-o zonă unde locuiesc mai multe persoane de etnie romă. Tânărul avea lângă pat un bidon de vin.

Tânărul și-a recunoscut imediat fapta și i-a condus pe oamenii legii la cel de-al doilea făptaș. Polițiștii au descoperit o pereche de încălțăminte care se potrivea cu urmele lăsate în curtea femeii de 81 de ani.

Cei doi au fost acuzați și judecați pentru tâlhărie. Unul dintre cei doi a primit doi ani de închisoare, iar celălalt, fiind minor, a primit un an de detenție într-un centru pentru minori.