Conținutul dintr-o doză se diluează cu 1,8 ml de ser și rezultă 5 vaccinuri. Azi, la SJU, întrucât unele persoane înscrise pentru vaccinare au fost respinse pentru că acestea își făcuseră vaccinul antigripal în luna decembrie și nu trecuse o lună de la vaccinare, a rămas dintr-o doză 0,3 ml, adică un vaccin diluat și neutilizat”, au  declarat reprezentanții de la DSP Alba.

Potrivit procedurii de raportare în Registrul Electronic Național de Vaccinuri ( RENV) acesta a fost raportat ca pierdere.

În județul Alba , prima persoană vaccinată a fost medicul Dan Crainic, directorul medical al Spitalului Județean pentru Urgență Alba Iulia. Medicul a fost vaccinat luni dimineața, la ora 8.00, la centrul organizat în cadrul unității medicale. Vaccinarea va continua cu persoanele din domeniul sănătății și social conform reglementărilor naționale. Duminică, în Alba Iulia, au ajuns primele 975 de doze de vaccin pentru imunizarea  a 910 persoane, în perioada 4-6 ianuarie.

”Cercetători din întreaga lume au lucrat, de la începutul crizei sanitare, pentru a fabrica un vaccin împotriva noului coronavirus SARS-CoV-2. Acesta a primit, la sfârșitul anului 2020, toate aprobările din partea instituțiilor medicale abilitate și, din toate informațiile existente, este un vaccin sigur. În momentul de față vaccinarea este o modalitate viabilă de a ajunge la o viață normală. Suntem la început de un nou drum și, în continuare, trebuie să respectăm recomandările specialiștilor în sănătate publică. Este o decizie personală, a fiecăruia în parte, însă eu recomand imunizarea prin vaccin”, a mai spus dr. Dan Crainic de la Spitalul Județean pentru Urgență Alba Iulia pentru Alba24.

Potrivit datelor puse la dispoziție de Institutul Național de Sănătate Publică, până în prezent au fost vaccinate împotriva COVID-19 25.508 de persoane.

Pe 27 decembrie 2020 a început campania de vaccinare adresată cadrelor medicale la nivelul Uniunii Europene.Valeriu Gheorghiță a declarat pentru Digi24 că ținta de vaccinare pentru etapa I este stabilită la 20.000 de persoane pe zi.