Incidentul s-a produs în Aiud, la un operator economic, unde o butelie de oxigen a explodat. În urma exploziei o persoană și-a pierdut viața, iar o alta a suferit un atac de panică.

Din fericire, explozia ce s-a produs nu a fost urmată de incendiu. La fața locului a fost mobilizat un echipaj SMURD. Conform ISU Alba, persoana care a decedat a avut 64 de ani și a avut leziuni incompatibile cu viața.

Totodată, un bărbat de 46 de ani a fost asistat medical de către echipajul SMURD. El a intrat în atac de panică la momentul producerii exploziei.

”Detaşamentul de Pompieri Aiud intervine pentru acordare primului ajutor medical la un accident de muncă produs în incinta unui operator economic din municipiul Aiud. Din primele informaţii este vorba despre o butelie de oxigen care a explodat”, informează ISU Alba.

Explozie la locul de muncă

Reprezentanții ISU Alba au declarat că explozia s-a produs de la o butelie de oxigen. Bărbatul care și-a pierdut viața, în vârstă de 64 de ani, se afla la locul de muncă, alături de un alt bărbat. În urma exploziei, din nefericire, bărbatul de 64 de ani și-a pierdut viața. Celălalt, în vârstă de 46 de ani a suferit un atac de panică.

Echipajul SMURD i-a acordat îngrijiri medicale bărbatului de 46 de ani. Incidentul s-a produs la un agent economic din Aiud, județul Alba. Detașamentul de Pompieri Aiud a intervenit de urgență pentru acordarea primului ajutor. În urma exploziei nu s-a produs niciun incendiu.

Pompierii recomandă tuturor celor care folosesc butelii de oxigen să fie foarte atenți unde sunt depozitate. Totodată, depozitarea lor se va face cu atenție și nu în zone calde sau în apropierea focului.

În cazul producerii unui incendiu, lichidele incendiate se vor stinge prin acoperire cu nisip sau pământ. Incendiile ce afectează instalațiile electrice, se intervine numai după întreruperea sursei de energie.