Alba. După ce și-a bătut nevasta ce era însărcinată, agresorul a fost condamnat definitv să plătească doar o amendă penală.

În octombrie 2017, agresoul și-ar fi lovit nevasta în timp ce se aflau în vizită la o cunoștință. Bărbatul a început să o tragă de păr, să o lovească și să trântească de un perete al locuinței.

Chiar dacă loviturile primite din partea agresorului i-au fost cauzate dureri în zonele coastelor și a burții, femeia nu a anunțat poliția și nici nu s-a prezentat la un medic legist. Un martor ce a observat totul a încercat să aplaneze conflictul și a decis să ia legătura cu oamenii legii.

Alba. Gravidă lovită în repetate rânduri de soț

Poliția a trimis o citație scrisă la locuința agresorului, dar el nu s-a prezentat la sediul poliției. În momentul în care s-a emis un mandat de aducere pe numele său, bărbatul nu a fost găsit acasă. Nici în cursul cercetării judecătorești nu a fost prezent la nici un termen de judecată.

Conform judecătorilor, agresorul a primit o amendă de doar 1.800 de lei, iar istanța a precizat că gradul de pericol social este unul mediu.

”Inculpatul a adus atingere unor valori sociale protejate de lege, privind protejarea integrităţii corporale sau sănătăţii în cadrul familial, a aplicat lovituri cu palma şi a îmbrâncit persoana vătămată în timp ce se aflau la domiciliul martorului (…), în vederea aplicării unei «lecţii» persoanei vătămate, ca urmare a unui conflict verbal”, a precizat magistratul, relatează ziarulunirea.ro.

Amendă de 1.800 de lei pentru agresarea unei femei gravide

Agresorul nu a recunoscut faptele sale, dar a decis să presteze muncă în folosul comunității. Judecătorul care a pronunțat prima hotărâre din dosar a precizat că măsura aplicată are ca și scot prevenirea săvârșirii de noi infracțiuni.

Prevenirea săvârşirii de noi infracţiuni nu se rezumă numai la împiedicarea condamnatului de a comite alte încălcări ale legii penale, ci are ca scop şi atenţionarea celorlalţi destinatari ai legii penale de a nu comite astfel de încălcări, fiind astfel satisfăcute atât scopul imediat cât şi scopul mediat al pedepsei”, a mai precizat judecătorul.