Alba. Procesul de vaccinare a intrat într-o nouă fază, iar DSP Alba va organiza, în vederea vaccinării populației din zona rurală, echipe mobile care să se deplaseze în teren pentru imunizarea cetățenilor.

Totodată, se vor stabili initerarii în funcție de listele cu persoanele ce vor fi întocminte de primăriile din județ.  Multe persoane trăiesc în sate greu accesibile, iar în ciuda dorinței de vaccinare, posibilitatea de a ajunge la cel mai apropiat centru de imunizare e imposibil.

Primăriile  trebuie să trimită DSP-ului listele cu persoanele doritoare să se vaccineze. De asemenea, angajații economici care optează pentru vaccinare trebuie să întocmească liste și să le trimită la DSP. În urma verificării listelor, reprezentanții DSP vor solicita dozele de vaccin necesare imunizării.

Alba. Vaccinarea persoanelor din zonele greu accesibile

În cazul în care agenții economici au peste 100 de angajați, vaccinarea se va face la sediul firmelor. Firmele care au mai puțin de 100 de angajați, vaccinarea lor se va face la centrele fixe deschise în județul Alba. Fiecare persoană înscrisă pe listă va avea posibilitatea să decidă cu ce vaccin să se imunizeze.

Toate listele de la primării și angenții economici trebuie trimise până pe data de 23 aprilie, vineri, la adresa instituției sanatate_publica@dspalba.ro.

Peste 3.000 de locuri libere la centrele de vaccinare din județ

Reamintim că luni, 19 aprilie, erau disponibile la nivelul județului Alba peste 3.000 de locuri pentru vaccinare. Totodată, cum de altfel e în toată țara, imunizarea cu AstraZeneca este în continuare foarte scăzut. Majoritatea persoanelor înscrise au optat pentru Pfizer. Cei mai mulți sunt din centrul din Blaj, urmat apoi de centrul de la Colegiul Militar și cel de la Cugir.

Pentru vaccinul Moderna există 900 de locuri disponibile, 400 pentru Pfizer și peste 1.700 cu vaccinul AstraZeneca.

Potrivit CNCAV, în ultimele 24 de ore, la nivel național, au fost administrate 57.020 doze Pfizer BioNTech, 7.849 Moderna și 10.398 AstraZeneca.