Pe 14 iulie 2017, Mădălin Miki Lupu, ce a mai fost condamnat în trecut pentru un viol comis în 2011, a atacat doi localnici din Alba Iulia, mamă și fiu, în propria gospodărie. Femeia a fost ucisă cu brutalitate, iar bărbatul a ajuns în stare gravă la spital, după ce a fost bătut crunt de către atacator. Tânărul ce a ieșit din penintenciar în 2016, iar imediat după ce a ucis cu sânge rece în Alba Iulia, el a fost prins în Botoșani, la scurt timp după ce înjunghiat o femeie de 71 de ani de două ori. Din nefericire, femeia a decedat la spital.

Miki a fost condamnat la 25 de ani de pușcărie pentru crima din Alba Iulia și transferat la Penitenciarul Galați, după ce , în noiembrie 2019 criminalul a fost la un pas să evadeze din penitenciarul Gherla Acesta a săpat un tunel în zidul camerei de deţinere, în spatele frigiderului, cu o lungime de 46 cm, înălţime de 27 cm şi adâncime de 33 cm. Deţinutul ar fi săpat în zidul camere, în zile repetate, tunelul pe care-l uda cu apă pentru a atenua zgomotele produse, pentru a ajunge în ghena de gunoi de pe secţia de deţinere. Ghena comunica printr-un burlan și avea grosimea necesară trecerii unui om.

Pe 15 februarie 2020 în timp ce se afla închis în Penitenciarul de Maximă Siguranță Galați, Miki în timpul unui conflict spontan a luat o bara de metal și l-a lovit de mai multe ori pe un alt deținut. Victima a avut nevoie de 55 de zile de îngrijire medicală.

Judecătorii din Galați au dat sentința definitivă pe data de 23 octombrie 2020 în cazul bărbatului ce a ucis cu sânge rece două femei și a rănit grav un bărbat:

Condamnă inculpatul LUPU MĂDĂLIN MIKI pentru săvârşirea infracţiunii de tentativă la omor calificat, (…) la o pedeapsă de 20 ani închisoare (faptă din 15.02.2020). 1.2. (…). Constată că infracţiunea ce face obiectul prezentei cauze a fost săvârşită în timpul executării pedepsei detenţiunii pe viaţă aplicate prin sentinţa penală nr. 183 / 01.07.2019 a Judecătoriei Reşiţa (definitivă prin neapelare la 24.07.2019) (…) adaugă pedeapsa de 20 ani închisoare aplicată în prezenta cauză la pedeapsa detenţiunii pe viaţă aplicate prin sentinţa penală nr. 183 / 01.07.2019 a Judecătoriei Reşiţa, urmând ca inculpatul LUPU MĂDĂLIN MIKI să execute pedeapsa detenţiunii pe viaţă,(…), se arată în sentința judecătorilor din Galați din data de 23 octombrie 2020. Sentința judecătorilor e definitivă prin neapelare.