Deputatul Radu Marcel Tuhuț continuă demersurile pentru ca persoanele din Munții Apuseni să beneficieze de o reducere de 50 % pentru lemnele de foc. Mai multe localități din Apuseni sunt incluse în Zona Montană Defavorizată.

”Am formulat mai multe amendamente asupra proiectului de lege pentru modificarea și completarea Ordonanței Guvernului nr. 27/1996 privind acordarea de facilități persoanelor care domiciliază sau lucrează în unele localități din Apuseni și Rezervația Biosferei ”Delta Dunării”, a precizat deputatul PSD, Marcel Tuhuț.

Reducere de 50 % pentru lemnele de foc locuitorilor din Apuseni

Deputatul a mai precizat că reducerea de 50 % va fi pentru 15 metri cubi de lemn de foc. De asemenea, demnitarul a precizat că multe locuințe din Apuseni se află pe lista cu Zone Montane Defavorizate.

,,Unul dintre acestea vizează sprijinirea persoanelor care locuiesc în Munții Apuseni și sună în felul următor.

Orice persoane care domiciliază sau care își stabilesc domiciliul în unitățile administrativ-teritoriale de pe întreg teritoriul României. Clasificate ca Zone Montane Defavorizate sau în zone în care nu este introdusă rețeaua de gaz metan, beneficiază de o reducere de 50% pentru 15 metri cubi de lemn de foc achiziționat pentru încălzirea locuinței pentru sezonul rece (perioada octombrie – aprilie)”, a argumentat deputatul, informează ziarulunirea.ro.

Alba. Deputatul dorește introducerea gazului metan în Munții Apuseni

El a mai susținut că cei 15 metri cubi de lemn reprezintă cantitatea de care o familie are nevoie pentru încălzirea locuinței pe timp de iarnă. Toate amendamentele vor fi depuse săptămâna viitoare, iar deputatul va continua demersurile de introducere a gazului metan în Munții Apuseni.

,,Sper din suflet că și colegii mei parlamentari vor înțelege necesitatea acestuia și vor lăsa la o parte logica politică la care au recurs la votarea amendamentelor asupra proiectului bugetului de stat pentru anul 2021”, a conchis Tuhuț.

Toate amendamentele și proiectele depuse au ca și scop asigurarea unui trai mai bun celor din Apuseni.