Arhiepiscopul romano-catolic de Alba Iulia, Kovacs Gergely, a vorbit despre cum lăcomia, dorința de răzbunare și răul nu pot birui niciodată binele.

De asemenea, arhiepiscopul a îndemnat pe credincioși să fie mai buni și le-a amintit tuturor credincioșilor că viața este în mâinile lui Dumnezeu.

„Oricât de ameninţătoare ar fi semnele în viaţa cotidiană, ştim că viaţa noastră este în mâinile lui Dumnezeu, care ne iubeşte atât de mult încât L-a dat pe unicul său Fiu pentru noi.

Ne dă avânt realizarea că răul nu poate birui binele, minciuna adevărul, ura iubirea. Chiar şi atunci când, aşa pare, că în lumea noastră, scopurile diabolice conduse de lăcomie, sete de putere, gelozie şi dorinţa de răzbunare tind să învingă”, a precizat arhiepiscopul, informează Agerpres.

Mesaj emoționant de sărbătorile pascale

Kovacs Gergely a mai vorbit despre importanța sărbătorilor pascale și despre modul în care trebuie sărbătorite.

„Acest lucru este vestit de cântecul ‘Aleluia’ plin de bucurie, care anunţă că, deşi Domnul nostru Isus Cristos a murit pe cruce, el a înviat.

Nu mai moare. Mormântul este gol şi, deşi nimeni nu vrea să creadă la început, această veste bună durează de 2.000 de ani. Istoria omenirii priveşte spre un nou început”, subliniază Kovacs Gergely.

Kovacs Gergely: Avem o nouă sarcină

Arhiepiscopul mai spune că învierea lui Iisus Hristos reprezintă biruința asupra morții, iar credincioșii trebuie să se ghideze după viața Mântuitorului.

„Relaţia noastră cu Dumnezeu, cu aproapele şi cu noi înşine este reevaluată, deoarece în lumina învierii Domnului nostru, ne vedem diferit şi interpretăm lumea diferit.

Suntem cuprinşi de mare speranţă, de un nou elan şi, în acelaşi timp, avem o nouă sarcină. Experimentăm că nu mai există nicio situaţie fără speranţă, chiar şi atunci când cu ajutorul raţiunii umane nu găsim rezolvare, când nu vedem o ieşire”, spune arhiepiscopul

De asemenea, el a mai susținut că omul din zilele noastre trebuie să se axeze mai mult spre cele cerești, nu lumești.

„Noi, creştinii, trebuie să trăim încă de pe pământ orientaţi spre valorile veşnice. Asta dă autenticitate vieţii noastre creştine. (…). Să fim cu toţii martori ai lui Isus Cristos cel înviat în viaţa cotidiană. Să fim semne ale speranţei în situaţii dificile. Să ne trăim chemarea de creştini din toată inima, cu bucurie şi cu avânt”, conchide arhiepiscopul romano-catolic de Alba Iulia.