S-a intervenit cu o autospecială cu apă și spumă, cu o ambulanță  de tip Smurd B2, pentru acordarea primului ajutor.

Din fericire, accidentul rutier nu a produs victime omenești, conducătorul auto s-a ales cu leziuni usoare și  cu mașina avariată.

Tot el va trebui să suporte pagubele și în cazul conductei de gaze avariate.

Pompierii au asigurat respectarea  normelor de prevenire și de stingere a incendiilor, astfel că s-a evitat producerea unei explozii.

Zeci de vieți pierdute în Alba din cauza accidentelor

Pompierii și polițiștii sunt îngroziți de numărul accidentelor produse în județul Alba-Iulia.  Cauzele sunt multiple, de la neatenție, până la consumul de alcool la volan.

În anul în care s-a încheiat, potrivit unui prim raport încheiat de autorități, printre cele mai grave accidente a fost cel din Pianu de Jos, soldat cu trei victime, după ce conducătorul auto, aflat sub înfluența alcoolului, a intrat cu mașina într-un stâlp.

De asemenea, autoritățile reamintesc că și tractorul a fost stabilit prin hotărâre judecătorească definitivă că este tot un autovehicul, chiar dacă se manevrează în gospodării.

Prin urmare, regulile privind conducerea acestuia sunt aceleași ca pentru autoturisme. În Alba, o fetiță de numai un an și 7 luni a decedat după ce a fost accidentă în urma neatenției unui tânăr de 32 de ani, care manevra un tractor în satul Fața din comuna Albac.

Este evident că nimeni nu dorește să fie victima unui accident rutier, iar pentru asta e nevoie să fie respectate câteva reguli recomandate și de polițiști.

În primul rând, nu ar trebui să conducem sub influența alcoolului sau a altor substanțe interzise. De asemenea, dacă suntem obosiți, evităm să conducem.

Respectarea tuturor semnelor de circulație și adaptarea vitezei la condițiile meteo și de trafic fac diferența între a ajunge la destinație viu și a fi victima unui accident auto, trag un semnal de alarmă reprezentanții Poliției Rutiere.